Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

1920 – Firmaets grundlæggelse

Hans Riegel, som blev født i Friesdorf ved Bonn i 1893, dimitterer efter endt skolegang fra en læreplads som bolsjekoger. Han arbejder i over fem år hos firmaet Kleutgen & Meier. Yderligere arbejdspladser omfatter fabrikationssteder i Neuss og i Osnabrück.

Efter 1. verdenskrig bliver Hans Riegel kompagnon i Firmaet Heinen i Bonn-Kessenich, som derefter kaldes Heinen & Riegel. Men allerede i 1920 bliver Hans Riegel selvstændig med sit eget firma. På Bergstraße i Kessenich, som dengang stadig var en forstad til Bonn, køber Hans Riegel et hus, hvor han opstiller det første produktionssted. Startkapitalen består af en pose sukker, en marmorplade, en taburet, et muret ildsted, en kobberkedel og en valse.

Her i et lille vaskerum i baggården begynder historien om den nu verdensberømte virksomhed. Den 13. december 1920 lader Hans Riegel firmaet HARIBO registrere som akronym for HAns RIegel BOnn i Handelsregistret i Bonn. I 1921 gifter Hans Riegel sig med Gertrud. Hun bliver den første medarbejder i det unge firma.

FREMSTILLING

Fruchtgummi Herstellung

Sådan kommer Guldbamserne ned i posen!

mere om fremstillingen

Du anvender en forældet browser. Skift venligst til en aktuel browser, så denne hjemmeside kan vises korrekt.