Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Lakritsin raastaminen, keittäminen ja muotoon valaminen

Kaikkien lakritsituotteiden raaka-aine on lakritsipensaan juuret (Glycyrrhiza glabra). Maasta kaivetut juuret pestään, kuoritaan, kuivataan, sen jälkeen raastetaan ja keitetään vedessä. Tuloksena on musta, tahmea massa, joka valetaan harkoiksi ennen jäähtymistä. Nämä myytävät, kivikovat 5-kiloiset raakalakritsiharkot toimitetaan HARIBOn tuotantoon jatkokäsittelyä varten.

HARIBOn "keittiössä"

HARIBOn "keittiössä" lakritsiharkot pienennetään, ja palaset liuotetaan kuumassa vedessä. Eri lakritsilaatujen tyypilliseen makuun tarvitaan vähintään kolme prosenttia lakritsiuutetta. Tuotteesta riippuen raakalakritsiin voi lisätä ainesosia, kuten sokeria, glukoosisiirappia, vehnäjauhoja, muunnettua tärkkelystä, keittosuolaa ja erilaisia aromeja. Tärkkelys tai hyytelöintiaine määrittää lakritsituotteiden koostumuksen ja muotoiltavuuden.

Valettu ja puristettu lakritsi

Lakritz Press

Valetun ja puristetun lakritsin (pehmeän lakritsin) välillä on ero. Valetussa lakritsissa alkutuote keitetään paksuksi siirapiksi, minkä jälkeen se - kuten viinikumimakeiset - valetaan maissitärkkelysmuotteihin. Kun massa on kuivunut, lakritsipalat kiillotetaan mehiläis- ja karnaubavahalla.

Puristettu lakritsi sitä vastoin keitetään, minkä jälkeen se ekstrudoinnissa, eli korkeissa lämpötiloissa ja suuressa paineessa, puristetaan suuttimen läpi muotoon (esim. rulliksi).

Lakritsikonvehti

Lakritz Konfekt

Lakritsikonvehtien valmistuksessa puristettua lakritsia yhdistetään erimakuisiin sokeripastoihin. Näin valmistetaan esimerkiksi kuutioita, joissa on erilaisia kerroksia, kuten aidolla kookoksella maustetuissa lakritsi-kookos-yhdistelmissä, jotka kuuluvat HARIBOn klassikoihin.

Lakritsirakeet

Lakritsisydän ympäröidään sokerikuorella. Erittäin suosittuja ovat LAKUTOUKAT.

Yhdistetty lakritsi

Lakritz Vampire

Yhdistetyt tuotteet kuuluvat valetun lakritsin ryhmään. Viinikumi ja lakritsi valetaan yhdessä muotoon. Näin syntyvät muun muassa mieleiset HARIBOn vampyyri makeiset.

Lakritsi/salmiakkimakeinen

Erikoisuus, jonka salmiakin osuus on hieman suurempi. Tavallisesti tällaiset tuotteet myös kandeerataan eli sokerikuorrutetaan, kuten esimerkiksi SALMIAKKIKIEKKO/ SALMINGAR.

Käytät vanhaa selainta. Päivitä selaimesi uudempaan versioon, jotta voit nähdä tämän sivun kunnolla.