Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

HARIBO Lakritz - Összetevők

Az édesgyökér cserje (Glycyrrhiza glabra) nélkül nincs medvecukor. A kékeslilán virágzó bokrok magassága elérheti az 1-2 métert is. Az édesgyökér cserje elsősorban a mediterrán és a közép-ázsiai országokban honos.

Az édesgyökér gyökerei

Lakritz Süssholz

Késő ősszel aratják a széles körben elágazó, ujjnyi vastag gyökereket, melynek a nyúlványai elérhetik a maximum nyolc métert. A gyökerekből egy hosszú folyamaton keresztül egy fekete, nyúlós masszát nyernek -mely a Lakritz termékek alapanyaga.

Egyéb összetevők

Termékenként változó, de a nyers lakritz összetevői a cukor, glukóz szirup, búzaliszt, módosított keményítő vagy zselatin, só és a különböző aromák. A medvecukor állaga és formája a keményítő vagy zselatin mennyiségétől függ. A mindenkori összetétel és az összetevők arányának eredményei a különböző HARIBO Lakritz termékek.

Konfekt lakritz

Lakritz Konfekt

A Konfekt előállításánál a préselt lakritz terméket különböző ízesítésű cukorpasztával kombinálják. Így készülnek például a különböző kocka alakú termékek, mint az abszolút klasszikusnak számító Konfekt-kókuszos medvecukor- is, melyben igazi kókusz található.

Drazsírozott lakritz

Lakritz dragiert

A drazsírozott lakritz termékeknél a belső lakritz magot egy cukorréteggel borítják be. Különösen kedvelt a STAFETTEN, SALI-KRITZ vagy VIOLA.

Sós lakritz

Lakritz Salz

A sós lakritz egy igazi specialitás. Ennek a terméknek magasabb szalmiáksó tartaloma van (legfeljebb 2 %). Általában ezeket a termékeket is kandírozzák, ilyen pl. a SALZBREZELN (sósperec).

Gyártás

Fruchtgummi Herstellung

Így kerülnek a zacskóba a Goldbären figurák

Tudjon meg többet a gyártásról.

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.