Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Dr. Hans Riegel rövid életrajza

Ifj. Hans Riegel testvérével Paul Riegellel a második világháború végén kezdi meg nehézkes munkával újra felépíteni a HARIBOT vállalatot, melyet még édesapja, Hans Riegel 1920-ban alapított Bonnban.

A testvérek felosztják egymás között a feladatokat. Ifj. Hans Riegel a vállalat üzleti részét irányítja, míg a fiatalabb Paul Riegel († 2009) a műszaki részét. Ez a korán kialakult, megosztáson alapuló munkavégzés máig sikeresnek bizonyult.

Ifj. Hans Riegel 1947-ben doktorált a bonni egyetem gazdaságtudományi szakán. Dr. Hans Riegel termékfejlesztési újításaival mindig követni tudta a trendet, amely szintén azt bizonyítja, hogy a mindennapi üzleti életben is rendkívül jó érzékkel rendelkezett. A siker megtartása érdekében folyamatosan tájékozódnia kellett arról, hogy mit gondol fogyasztói célközönsége. Gyereksorozatok, gyerekmagazinok és képregények adnak neki ihletet. „Szeretem a gyerekeket. Ők a mi vevőink. Tudnom kell, hogy mit szeretnének nassolni, mit gondolnak, milyen nyelven beszélnek“, mondja Dr. Hans Riegel. Ezért is volt mindig szívügye a fiatalokkal, főleg gyakornokokkal való rendszeres kapcsolattartás. Sokszor vendégeli meg őket születésnapja alkalmából. Éppen az új dolgok iránti nyitottság és a kiváló minőségre való törekvés azok a tulajdonságok, amelyeknek köszönhetően a HARIBO hosszú éveken át sikeres tud maradni. Hans Riegel meg szerette volna osztani vállalata sikerét fiatalokkal, akiknek oly sokat köszönhet és ezért létrehozta a Hans Riegel Alapítványt, amely fiatal tehetségeket támogat.

Sokrétű szolgálatai már 1994-ben érdemessé tették arra, hogy elnyerje a német állam legmagasabb érdemkeresztjét. Fontos szerepet játszik szociális elkötelezettsége és a sport területén végzett munkája. Itt meg kell említenünk az akkoriban még kevéssé ismert sportért, a tollaslabda-játékért végzett munkáját, amelyben maga is többször elnyerte a német mesteri címet. Dr. Hans Riegel szerint: „Ezek olyan dolgok voltak, amiket szívesen és spontán csináltam“. 2009-ben megkapja Ausztria, főleg Stájerország, iránti szeretetének és elkötelezettségének és az ott végzett munkájának elismeréséül a „Osztrák Köztársaság nagy arany kitüntetését“. Ausztriában és annak egyedülálló hegyvidéki tájain találja meg a belső egyensúlyt, és itt éli ki a vadászat iránti szenvedélyét is.
Az ehhez szükséges erőnlétet a mindennapi edzéssel biztosítja, amit még idős korában sem hanyagol. Ezáltal minden egyes alkalommal meg tudja hosszabbítani helikopter vezetői engedélyét. „Azért a testet sem kell kímélni“ – volt Dr. Hans Rieger mottója.  

Dr. Hans Riegel-t 2010 májusában felveszik a francia „tiszteletbeli légió“, a „Légion d`Honneur“ tagjai közé. Ezzel egy olyan kitüntetést kap meg, amelyben rendkívüli teljesítménye elismeréséül csak kevés külföldi személy részesült. A Napóleon császár által életre hívott kitüntetés Franciaország legmagasabb katonai elismerése.

Dr. Hans Riegel 67 éve igazgatta a HARIBO vállalatot, és így Németország legidősebb ügyvezető igazgatójaként tartották számon. Így nem csoda, hogy a HARIBO márka meghatározó értéke a folyamatosság volt: A világszerte ismert dallam, a „Haribo macht Kinder froh“ a 1930-as évek közepétől létezik, valamint annak kibővített változata az „und Erwachsen ebenso“ 1960 óta. Meghatározó a Thomas Gottschalk-kal kötött legendás reklám együttműködés és barátság, amely immáron 23 éve tart.

Legelső üzleti sikerei között tarthatjuk nyilván termékújításait, mint pl. a „Fruity Cocktail“, „Pandas“ und „töltött Happy Cola“ termékeket és azon döntéseit, amelyekkel gyárak hosszú távú biztosítását és létrehozását tette lehetővé Németország szerte.

Dr. Hans Riegel kreativitása és elszántsága évtizedeken keresztül nem csak Németországban, hanem határon túl meghatározó volt.

Dr. Hans Riegel 2013. október 15.-én 90 évesen tért örök nyugalomra.

Dr. Hans Riegel a HARIBO-nak szentelte életét és élete végéig lelkesedéssel töltötte el az a gondolat, hogy az emberek mindennapi életébe örömöt vigyen.

Paul Riegel

Paul Riegel

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.