Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

MVO BELEID

HARIBO maakt kwalitatief snoepgoed

HARIBO maakt snoepgoed en is daar trots op. Trots omdat wij kwalitatief hoogwaardige producten maken die door consument worden gewaardeerd. Maar ook trots omdat wij voortdurend bezig zijn onszelf te vernieuwen. We gebruiken natuurlijke kleurstoffen in onze recepturen en wij zijn gestart met het produceren van natuurlijke aroma’s. 

Bij HARIBO staat een gezonde levensstijl hoog in het vaandel. Hierdoor hebben we als eerste snoepfabrikant de portiepacks geïntroduceerd; minizakjes in uitdeelverpakkingen. Dit zijn afgepaste porties die een bijdrage leveren aan verantwoord snoepen. Een duidelijke behoefte uit de markt waar wij naar geluisterd hebben. Op onze verpakkingen vermelden wij de voedingswaarden volgens de Dagelijkse Voedingsrichtlijn.


HARIBO stelt zeer hoge eisen aan de ingrediënten van zijn producten. Enkel perfecte stoffen worden gebruikt in HARIBO-producten.
Fruitgom-producten bestaan uit een mix van glucosestroop, suiker en geleermiddel, zoals gelatine of zetmeel. Daarbij komen ingrediënten, zoals fruit- en plantenconcentraten, aroma‘s, zetmeel en wat citroenzuur.

HARIBO produceert al meer dan 90 jaar fruitgom en heeft tijdens deze lange traditie al heel wat ervaring kunnen opdoen. Het gebruik van diverse geleermiddelen (gelatine, zetmeel, agar-agar, etc.) leidt tot een verschilende consistentie. Zeer veel HARIBO-fans appreciëren de consistentie van onze  gelatine producten – vaak al voor meerdere generaties – en stellen het op prijs dat dit onveranderd blijft. HARIBO is er zich natuurlijk ook van bewust, dat producten met gelatine niet overeenstemmen met de wensen van alle consumenten. Om die reden biedt HARIBO – eveneens voor heel wat jaar al – overeenkomstige fruitgom-producten aan, die met behulp van zetmeel, agar-agar of gelan resp. volledig zonder het gebruik van dierlijke ingredienten worden geproduceerd.

 

HARIBO neemt zijn verantwoordelijkheid

HARIBO en de producten van HARIBO staan midden in de samenleving. Overgewicht is een groot maatschappelijk probleem. Overgewicht bij kinderen is dat des te meer. HARIBO beseft zich terdege dat een gezonde en bewuste levensstijl belangrijk is om iets aan overgewicht te doen. Onze nieuwe recepturen, onze portiepacks en onze voorlichting op de verpakkingen kunnen een bijdrage leveren aan een grotere bewustwording op het punt van overgewicht, beheersing en verantwoordelijkheid.

 

De reclame van HARIBO

HARIBO maakt reclame. HARIBO doet dat op een vrolijke en creatieve manier die goed past bij de manier waarop onze consumenten onze producten zien en beleven. We beseffen ook dat het nodig is om op een verantwoorde manier reclame te maken. Dat geldt voor de boodschap maar ook voor de manier waarop, voor wie wel en voor wie niet en de plaats waar we adverteren. HARIBO richt zijn reclames niet op kinderen jongeren dan 13 jaar. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg gehad dat wij enkele jaren geleden gestopt zijn met adverteren op kinderzenders zoals Nickelodeon, Kindernet en Disney Channel. En dat wij in het algemeen pas adverteren na 20.00 uur 's avonds. Bekende Nederlanders, zoals in het verleden b.v. Peter-Jan Rens, worden bewust niet meer gebruikt in onze commercials. 

 

Convenant en Reclamecode

Het Convenant Gezond Gewicht is een uniek samenwerkingsverband van in totaal 27 partijen afkomstig van (rijks en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, die zich gezamenlijk inzetten de stijgende trend van overgewicht en obesitas om te buigen in een daling.

De levensmiddelenindustrie in Nederland, vertegenwoordigd door De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de koepelorganisatie van levensmiddelenfabrikanten in Nederland, heeft zichzelf een aantal jaren geleden een aantal restricties opgelegd met betrekking tot reclame-uitingen op kinderen. Naast deze restricties is er nog een aantal zorgvuldigheidsprincipes die gehanteerd moeten worden bij het benaderen van kinderen. Deze zijn opgenomen in de zogenoemde Reclamecode voor Voedingsmiddelen (RvV).

Met al onze marketing activiteiten voldoet HARIBO aan zowel het Convenant als de Reclamecode en bijbehorende restricties. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de websites van het VBZ,www.VBZ.nl  (De Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) is de brancheorganisatie voor fabrikanten van koek, snoep en chocolade) of van het FNLI, www.FNLI.nl

 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

HARIBO heeft een verantwoordelijkheid ten aanzien van een gezonde en bewuste levensstijl en kan daar op aangesproken worden (verantwoorde marketing of goede voorlichting bijvoorbeeld). Tevens vinden wij dat ook ouders en opvoeders een dergelijke verantwoordelijkheid hebben door bijvoorbeeld duidelijke regels te stellen voor kinderen, wanneer er gesnoept mag worden en wanneer niet en ook over de hoeveelheid die gesnoept mag worden.

PRODUCTIE

Fruchtgummi Herstellung

Zo komen de Goudberen in hun zakje!

meer te weten komen over de productie

U gebruikt een verouderde browser. Schakel over naar een actuele browser, zodat deze website correct kan worden weergegeven.