Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Fruktgummi – fra håndskisse til ferdig produkt.

Alle HARIBO-fruktgummiene startet som en kreativ idé fra en produktdesigner. Og de arbeider først og fremst for hånd: Hver nyhet i HARIBO-sortimentet er først en skisse på papiret.

Computer og freser

Fräse

Den håndlagde skissen skannes deretter inn i en computer og gjøres om til en tredimensjonal tegning. Dataene til denne mønstertegningen sendes så videre til en avansert fresemaskin som freser den nye fruktgummiformen i gips. Denne prototypen gjøres så om til en form som kan brukes i produksjonen - til akkurat så mange gipsstempler du vil ha.

Bokser med formpudder og gipsstempler

Puderkästen Gipsstempel

På et transportbånd kjøres det fram flate bokser som er fylt helt opp med fint, glattstrøket stivelsesmel. I stivelsesmelet trykkes det hundrevis av gipsstempler. Avtrykket av stemplene blir igjen som fordypning i melet.

Disse negative formene går videre på transportbåndet til neste produksjonsstasjon, der det på brøkdelen av et sekund sprøytes varm, flytende fruktgummimasse inn i formene. Og dermed har flere hundre nye fruktgummier sett verdens lys!

Den siste finishen

Das letzte "Make-up"

Etter en ganske lang tørkeprosess i spesielle tørkekamre får fruktgummiene til slutt et overtrekk av bi- og carnaubavoks. Det gir dem et blankt og fint utseende samtidig som de ikke kleber seg sammen.

 

Nå er fruktgummiene klare til å gå inn i pakkemaskinen der de veies på en automatisk vekt og pakkes i poser, for så å bli sendt ut til kunder overalt i verden.

Ekstruderte produkter

Såkalte ekstruderte produkter utgjør et unntak. Disse fruktgummiproduktene produseres med høy temperatur og trykk i såkalte ekstruderpresser. Ekstruderte produkter tilbys ofte i kandisert form.

Nettleseren din er ikke oppdatert. Denne siden krever at du bytter til en aktualisert nettleser.