Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

HARIBO Lakris - ingrediensene

Uten lakrisbusken (glycyrrhiza glabra) ville det ikke finnes noen lakris. Denne stauden med blålilla blomster blir mellom en og to meter høy. Den vokser naturlig rundt Middelhavet og i Mellom-Asia.

 

Røttene på lakrisbusken

Lakritz Süssholz

De fingertykke røttene som kan bli inntil 8 meter lange, høstes sent på høsten. I en lang og omstendelig prosess utvinner man en sort, tyktflytende masse som er utgangspunktet for lakrisproduktene.

Andre ingredienser

Alt etter hvilket produkt man ønsker å fremstille, settes så sukker, glukosesirup, hvetemel, modifisert stivelse eller gelatin, salt og diverse aromastoffer til rålakrisen.

 

Konsistensen og formbarheten av lakrisen kontrolleres med bruken av stivelse/geleringsmiddel. Sammensetningen av disse ingrediensene er det altså som til slutt gir de forskjellige HARIBO-lakrisproduktene.

Lakriskonfekt

Lakritz Konfekt

I fremstillingen av lakriskonfekt kombineres press-lakris med sukkerpasta i forskjellige smaksretninger. Det kan for eksempel resultere i lagvise produkter som HARIBO-klassikeren lakris-kokos, der lakrisen kombineres med ekte kokos.

Drasjert lakris

Lakritz dragiert

Drasjerte lakrisprodukter har kjerne av lakris med et overtrekk av sukker. Produktet STAFETTER er et spesielt populært eksempel på dette.

Salt lakris

Lakritz Salz

Salt lakris er en spesialitet som inneholder inntil to prosent salmiakk. Som regel kandiseres slike produkter; for eksempel SALTKRINGLER og SEA SHELLS.

Stevi lakris

Stevi-Lakritz Stücke

Stevi lakris - uten tilsatt sukker og med 40% færre kalorier enn vanlig lakris! Produktet STEVI-LAKRIS , som er søtet med kraften fra stevioglycosiden (godkjent, lavkalori søtstoff fra stevia-planten), har få kalorier og høy innhold av ballaststoffer.

Den behagelige, krydrede smaken kommer fra den kjære lakrisroten i kombinasjon med fjellurter og mild anisaroma.

Produksjon

Fruchtgummi Herstellung

Slik havner gullbamsene i posene!

lær mer om produksjonen

Nettleseren din er ikke oppdatert. Denne siden krever at du bytter til en aktualisert nettleser.