Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Kort biografi Dr. Hans Riegel

Etter 2. verdenskrig startet Hans Riegel jr., i samarbeid med sin bror Paul Riegel den vanskelige gjenoppbyggingen av firmaet HARIBO, som Hans Riegel, faren til begge, grunnla i 1920 i Bonn.

Brødrene delte oppgavene mellom seg. Hans Riegel jr. Overtar den merkantile, den yngre broren Paul Riegel († 2009) den tekniske ledelsen. Denne arbeidsfordelingen fra tidlig av har vist seg å være svært vellykket, helt frem til i dag.

I 1947 promoverte Hans Riegel jr. i fagområdet økonomisk vitenskap på universitetet i Bonn. Dr. Hans Riegel beviste også gjennom sine innovative, moderne produktutviklinger at han var flink til dette, også i det daglige forretningslivet. For at dette skulle vedvare måtte han informere seg tilstrekkelig om hva 'hans' målgruppe tenker og mener. Han lar seg inspirere av barneserier, ungdomsblader og tegneserier. “Jeg elsker barn. De er kundene mine. Jeg må være informert over hva de vil ha av godterier, hva de tenker, hvilket språk de snakker.", sa Dr. Hans Riegel. Derfor var det viktig for han å ha kontakt med unge mennesker, spesielt de som gikk på skolen. Han inviterte ofte skoleelever til gebursdagen sin. Det er nettopp denne åpenheten ovenfor noe nytt, i tillegg til det høye kvalitetskravet, som garanterer den lange suksessen til HARIBO. Å gi noe tilbake til unge mennesker var alltid et behov, og med Hans Riegel grunnla han en stiftelse for å fremme unge talenter.

På grunn av sine mange fortjenester utmerkes Dr. Riegel allerede i 1994 “Bundesverdienstkreuz 1. Klasse“. Hans sosiale engasjement var utslagsgivende, i tillegg til hans fortjeneste av å fremme sport. Spesielt innsatsen hans for badmintonsporten, som den gang var mindre kjent i Tyskland, hvor han selv fikk tittelen tysk mester flere ganger. Dr. Hans Riegel kommenterte det med ordene: “Det var alltid ting jeg gjorde gjerne og spontant." I år 2009 ble Dr. Riegel æret med “Großen goldenen Ehrenzeichen der Republik Österreich“ (det store, gylne ærestegnet til republikken Østerrike) for hans flere tiårs engasjement for og i Østerrike. Dette er uttrykk for hans sterke forbindelse, spesielt med Steiermark. Her finner han sin balanse i den enestående naturen i fjellskogen, hvor han også går lidenskapelig på jakt.
Hans fitness får han gjennom daglig trening, noe han fortsetter med i en høy alder. Dette gjør også at han forlenger sin lisens som helikopterpilot regelmessig. “Man må kreve litt av kroppen sin“ er mottoet hans.

I mai 2010 blir Dr. Hans Riegel tatt topp i den franske “æreslegionen“, “Légion d`Honneur“. Dermed får han en utmerkelse som kun få utenlandske personer har fått, for å ære spesielle ytelser. Utmerkelsen, som keiser Napoléon opprettet, er den høyeste anerkjennelsen av militærisk opphav i Frankrike.

Dr. Hans Riegel styrte historien til bedriften HARIBO i 67 år, og var dermed den eldste, aktive forretningslederen i Tyskland. Det er ikke rart at ledelsen av merket HARIBO først og fremst var preget av kontinuiteten av hans håndskrift: Den verdenskjente jingle “HARIBO macht Kinder froh“ eksisterer siden midten av 30-årene, og i utvidet form (“und Erwachsene ebenso“) siden 1960. Hans reklamepartner og personlige vennskap med Thomas Gottschalk er legendær, han har gjort reklame for HARIBO i 23 år.

Hans første suksesser for bedriften var spesielt produktinnovasjoner som “Fruity Cocktail“, “Pandas“ og “Happy Cola fylt“ og avgjørelsen om langfristig sikring og utbygging av produksjonsstedet Tyskland.

Kreativiteten og bestemmelsesevnen til Dr. Hans Riegel preget godteribransjen i Tyskland i flere tiår, og ut over landets grenser.

Dr. Hans Riegel døde 15. oktober 2013 i en alder av 90 år.

Dr. Hans Riegel viet livet sitt til HARIBO og fulgte visjonen sin helt til det siste, å gi mennesker glede i hverdagen med merket HARIBO.

Paul Riegel

Paul Riegel

Nettleseren din er ikke oppdatert. Denne siden krever at du bytter til en aktualisert nettleser.