Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Kort biografi Paul Riegel

Paul Riegel, født 28. september 1926 i Bonn, overtok farens lille bedrift, kort etter andre verdenskrig, sammen med broren Hans. Brødrene var enig om å dele oppgavene fra begynnelsen av.  Paul Riegel overtok ansvaret for produksjon og teknikk, broren distribusjon og markedsføring. Som mekker ble flere maskiner utviklet av han selv, og realisert i det egne bedriftsverkstedet. Hans mest kjente oppfinnelser er viklemaskinen for lakrissneglen.

Gjennom disse tekniske utviklingene la han grunnlaget sammen med sin bror, for den vellykkede utviklingen av HARIBO gruppen.
HARIBO er i dag en av de mest vellykkede familieførte godteribedriftene globalt, med 16 produksjonssteder og over 6000 medarbeidere.

Byen Bonn æret Paul Riegel i oktober 2006 for hans “utmerkede fortjenester“, som han fikk rundt det økonomiske hovedstedet Bonn, gjennom innføring i byens “Goldene Buch“ (gullboken).

Paul Riegel ser ikke bare tilbake på yrkesmessige suksesser, men også når det gjelder sport. Som badminton (2. Plass i verdensmesterskapet i Tyskland), motorbåt-konkurranser (tysk mester fem ganger, en gang verdensrekord), seiling (fire seire i Kieler Woche i katamaran) og ridning. Paul og Hans Riegel etablerte badminton-sporten fra Danmark i Tyskland og bygget den første badminton hallen i Bonn-Kessenich.

I regionen Bonn og videre engasjerte Paul Riegel seg for mange sosiale prosjekter og organisasjoner.
Den 02. august 2009 døde HARIBO-medeier Paul Riegel plutselig og uventet i en alder av 82 år i sitt hus i Bonn.

Paul Riegel etterlater seg konen Gerti og barna Hans-Jürgen, Hans-Guido, Andrea og Hans-Arndt, samt ti barnebarn.

Når det gjelder fremtiden til bedriften, så har Paul Riegel allerede i flere år brakt inn sine andeler i Paul Riegel-Holding, dette føres videre av barna hans.

Dr. Hans Riegel

Dr. Riegel

Nettleseren din er ikke oppdatert. Denne siden krever at du bytter til en aktualisert nettleser.