Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

2009 – Et år med gleder og sorger

SAFT GULLBJØRNENE ser verdens lys

SAFT GULLBJØRNENE inneholder hele 22 % fruktjuice og er et vellykket tilskudd til sortimentet. De finnes i smaksretningene eple, pære, bringebær, fersken, lime og solbær. Sommeren 2009 hedrer tidsskriftet LEBENSMITTEL PRAXIS produktet med prisen "HIT 2009". Og flere priser blir det:

„Mest vellykkede produktinnovasjon 2009“, Lebensmittel Zeitung „Best of Vending“ (2009 og 2010), Convenience Shop  „Bestseller 2009“, Rundschau für den Lebensmittelhandel „Top Marke 2010“, Lebensmittel Zeitung „Hit 2010“, LEBENSMITTEL PRAXIS

Alt dette bekrefter kvaliteten på produktene.

Paul Riegel dør, 83 år gammel

I august 2009 dør også medeier Paul Riegel svært uventet. Paul Riegel, som etter krigen tok over farens bedrift sammen med broren Dr. Hans Riegel, var ansvarlig for produksjon og teknikk hos HARIBO. Han var en dyktig mekaniker og hadde selv utviklet og bygget mange av maskinene på bedriftens eget verksted. Lakrissneile-viklemaskinen hører med til de mest kjente oppfinnelsene hans.

Paul Riegel engasjerte seg også i sosiale prosjekter og organisasjoner langt utover nærmiljøet i Bonn.

Med tanke på bedriftens fremtid hadde han på et tidlig tidspunkt overført sine eierandeler til Paul-Riegel-Holding, som barna hans fører videre.

Dr. Hans Riegel tas opp i “Légion d’Honneur”.

Det franske utenriksdepartementet opptar Dr. Hans Riegel som „Chevalier“ i den såkalte „Æreslegionen“, en ære som til nå kun har blitt få utlendinger til del. Légion d’Honneur” ble innstiftet av keiser Napoleon og er den høyeste utmerkelsen man kan få i Frankrike.

HARIBO Frankrike, som har hovedkontor i Marseille, leder det franske sukkervaremarkedet og har ca 850 ansatte i Marseille, Uzès (Gard) og ved „Musée du Bonbon“ (Uzès).

Dr. Hans Riegel mottar „Das große goldene Ehrenzeichen der Republik Österreich“

Den 27. desember 2009 hedret vara-fylkesmann Hermann Schützenhöfer HARIBO-sjef Dr. Hans Riegel med "Republikken Østerrikes æresmedalje i gull" for mange års engasjement for og i Østerrike.

 

HARIBO Østerrike, som har sine kontorer i Linz, produserer godterier for Østerrike, Sveits og landene i Øst-Europa. Mange kjente reklameopptak med HARIBO-reklamepartner Thomas Gottschalk ble gjort i vakre Steiermark.

Gleden over utmerkelsen var til å føle på: "Dette landet har blitt et kjært hjemsted for meg!" sa Dr. Hans Riegel i takketalen han holdt.

Frem til sin død i oktober 2013 Dr. Hans Riegel  er administrerende direktør for HARIBO-gruppen med hovedkontor i Bonn. Merket HARIBO ble innført på det østerrikske markedet i 1977 - først som en ren salgsorganisasjon. Etter at HARIBO i 1989 kjøpte firmaet Panuli Bonbon Ges.m.b.H. i Linz, ble det startet egen produksjon under navnet HARIBO LAKRITZEN Hans Riegel Betriebsgesellschaft mbH.

 

Dr. Hans Riegel utvikler målrettet familiebedriften HARIBO til å bli verdens ledene sukkervareprodusent innen fruktgummi- og lakrissegmentet.

HARIBO blir mobil

I 2009 er HARIBO den første sukkervareprodusenten som legger ut en app på App-Store. Men det ble ikke med GULLBJØRN-appen; den blir raskt så populær at HARIBO ikke nøler med å utvikle og legg ut enda en app.

PRODUKSJON

Fruchtgummi Herstellung

Sånn kommer gullbjørnene inn i posene!

lær mer om produksjonen

Nettleseren din er ikke oppdatert. Denne siden krever at du bytter til en aktualisert nettleser.