Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Jeg lurte bare på noe...

Kanskje vi kan svare på spørsmålet ditt med en gang!

 

Her finner du svar på noen av de spørsmålene som ofte dukker opp.

 

Hva står egentlig navnet HARIBO for?

HARIBO står for HAns RIegel BOnn. Hans Riegel ble født i 1898 i Friedsdorf (det er en bydel i Bonn) og var han som grunnla bedriften. I 1920 fikk han ført inn en-manns-bedriften han akkurat hadde startet i Bonn-Kessenich som akronym i handelsregisteret i Bonn. (Et akronym er et nytt ord som er satt sammen av bokstaver fra to eller flere andre ord).

Kan man kjøpe HARIBO GULLBJØRNER sortert etter smak?

Goldbären in einer Geschmacksrichtung

GULLBJØRNER i bare én farge får man kjøpt i 1 kg poser i fabrikkutsalgene våre (i Bonn, Solingen, Mainbernheim og Wilkau-Haßlau) eller på nettet i online-shopen vår. I HARIBO fabrikkutsalgene finnes Candy-Misch-Bar - der kan man velge sine egne GULLBJØRNER, sortert etter farge.

Men i vanlige butikker finner du ikke GULLBJØRNER som er sortert etter farge/smak. De fleste kundene foretrekker nemlig helt bevisst den fargerike blandingen av GULLBJØRNER som finnes i posene. Det gir avveksling og fine smakskombinasjoner. Vi håper på forståelse fra puristene som foretrekker én farge på GULLBJØRNENE.

Kan jeg kjøpe produktene i KONFEKT-blandingen enkeltvis?

Den berømte HARIBO KONFEKT-blandingen har nesten like høy kultstatus som GULLBJØRNENE. Og akkurat som for GULLBJØRNENE får vi av og til spørsmål om den enkelte konfektsortene ikke kan leveres i poser med bare én farge.

Konfektsortene er blandet allerede inne i det helautomatiske produksjons- og emballeringsanlegget vårt. For å etterkomme ønsket om poser med bare én sort, ville konfektstykkene måtte skilles igjen for hånd. Det ville innebære en uforholdsmessig innvirkning på hele pakkeprosessen. Og dessuten er det nettopp blandingen KONFEKT-fansen liker. Vi ber om forståelse for at vi ikke kan etterkomme ønskene om å kunne kjøpe fargene enkeltvis.

Hvilken plante bruker man for å lage lakrisen?

FAQ Süssholz

Lakris lages av rotstokken på lakrisplanten (Glycyrrhiza glabra). Røttene tas opp, vaskes, skrelles, tørkes, raspes og kokes ut i vann. Resultatet er en sort, tyktflytende masse, som støpes til blokker før den kjøler ned. For den videre bearbeidingen blir disse blokkene først delt i mindre stykker; stykkene løses så i vann og blir tynnet ut til rålakrisen er egnet for foremstilling av de forskjellige lakrisproduktene (det er et krav at de inneholder minst tre prosent lakrisekstrakt).

Hvor kommer sukkeret som inngår i HARIBO-produktene fra?

Sukker, slik vi i dag bruker det som vanlig matvare eller i industriell produksjon, utvinnes av sukkerroer. Det var først midt i det 18. århundre at man ble klar over at roene har høyt sukkerinnhold. Og riktig industriell sukkerutvinning kom ikke i gang før etter århundreskiftet. Fra midten av 19. århundre ble sukkeret betalbart også for bredere lag av befolkningen.

Rørsukkeret som inntil da var blitt importert fra Østen eller Amerika hadde vært et luksusprodukt i Europa, som bare adelen og de rikeste borgerne hadde råd til og brukte som krydder eller medisin. Selv i senmiddelalderen var et kilo rørsukker like mye verdts som 100 kilo hvete.

Hvilke farger og smaker får man GULLBJØRNENE i?

Kan man besøke HARIBO fabrikkene?

Produksjonen av HARIBO-produkter er gjenstand for ekstremt høye, internasjonale hygiene- og kvalitetsstandarder. Denne såkalte „International Food Standard“ (IFS) sikrer størst mulig næringsmiddelsikkerhet for forbrukerne. Dessverre innebærer dette samtidig at vi av hensyn til produksjons- og pakkeprosessen ikke kan føre grupper med besøkende gjennom lokalene. Vi ber alle HARIBO-fans om forståelse for at vi ikke kan tilby fabrikksbesøk.

Fant du ikke det svaret du lette etter? Forbrukerservicen vår hjelper deg gjerne! Her finner du et kontaktformular.

Nettleseren din er ikke oppdatert. Denne siden krever at du bytter til en aktualisert nettleser.