Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

30-talet – Teddybjörnen och en genial reklamslogan

1930 sysselsätter HARIBO inte mindre än 160 medarbetare. Företagets säljorganisation som består av flera handelsrepresentanter täcker numera hela Tyskland och förser landets alla hörn med HARIBO-produkter.

Under 30-talet dyker ytterligare en släkting till den dansande björnen upp i HARIBO:s produktsortiment, nämligen teddybjörnen. Den var mindre och rundare till formen och utgjorde en ätbar version av den populära mjukisnallen. Teddybjörnen har fått sitt namn efter USA:s 26:e president Theodore Roosevelt(1858–1919). Roosevelt var president mellan 1901–1909. Han var en passionerad jägare och hade en särskild förkärlek för björnar. Vid officiella tillställningar brukade han därför få tygnallar som gåvor, vilka mycket snabbt helt enkelt började kallas för teddybjörnar efter kortformen av presidentens namn.

HARIBO gör ytterligare ett genidrag när de i mitten av trettiotalet skapar sin slogan "HARIBO macht Kinder froh" (HARIBO gör barn glada) som är både rättfram och enkel att komma ihåg. Mellan 1930 och 1933 färdigställs huvudbyggnaden i dagens produktionsanläggning i Bonn. Strax före andra världskriget har HARIBO vuxit till ett stabilt medelstort företag med ca 400 anställda.

TILLVERKNING

Fruchtgummi Herstellung

Så hamnar Goldbären i påsen!

Läs mer om tillverkningen

Du använder en äldre webbläsare. Du måste uppdatera till en nyare webbläsare för att den här webbplatsen ska kunna visas korrekt.