Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Viinikumimakeinen - piirustuksesta valmiiseen tuotteeseen

Jokaisen HARIBO-viinikumimakeisen taustalla on tuotemuotoilijan luova idea. Aluksi työ on käsityötä: jokaisesta HARIBO-tuotepaletin uutuudesta piirretään käsin luonnos paperille.

Tietokone ja jyrsin

Fräse

Käsin tehty piirustus skannataan tietokoneeseen ja muutetaan tarkaksi 3D-mallipiirustukseksi. Tämän mallipiirustuksen tiedot välitetään huipputekniseen jyrsimeen, jolla viinikumimakeisen uusi muoto jyrsitään kipsiin. Tästä prototyypistä valmistetaan tuotantoa varten uudelleen käytettävä muoto, jolla voi luoda niin monia kipsimalleja kuin haluaa.

Jauherasioita ja kipsimalleja

Puderkästen Gipsstempel

Kuljetusketjulta tulee nyt matalia rasioita, jotka on täytetty hienolla tärkkelysjauheella. Näihin muotojauheella täytettyihin rasioihin painetaan ylhäältä satoja kipsimalleja. Niiden painokuvio jää tärkkelysjauheeseen.

Muotti kulkee liukuhihnalla seuraavaan tuotantoasemaan, missä suuttimet valavat sekunnin murto-osan aikana kuumennetun, valuvan viinikumisekoituksen muotteihin. Ja näin monta sataa uutta viinikumimakeista ovat nähneet päivänvalon!

Viimeinen silaus

Das letzte "Make-up"

Suhteellisen pitkän kuivatusprosessin jälkeen viinikumimakeiset päällystetään vielä mehiläis- ja karnaubavahalla, mikä antaa makeisille kiiltävän pinnan ja estää niiden liimautumisen toisiinsa.

 

Sen jälkeen viinikumimakeiset punnitaan ja pussitetaan pakkauskoneessa, minkä jälkeen ne lähetetään asiakkaille ympäri maailmaa.

Ekstruuderituotteet eli puristetut tuotteet

Poikkeuksen tuotteiden valmistustavassa muodostavat niin kutsutut ekstruuderituotteet eli puristamalla valmitetut tuotteet. Nämä viinikumimakeiset valmistetaan suuressa paineessa ja korkeissa lämpötiloissa niin kutsutuissa kierukkapuristimissa (ekstruudereissa). Ekstruuderituotteet ovat tarjolla usein kandeerattuina eli sokerikuorrutettuina.

Käytät vanhaa selainta. Päivitä selaimesi uudempaan versioon, jotta voit nähdä tämän sivun kunnolla.