Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Minulla olisi kysyttävää...

Olemme koonneet tähän vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin.

 

Mitä nimi HARIBO tarkoittaa?

HARIBO tulee sanoista HAns RIegel BOnn. Hans Riegel oli vuonna 1898 Friesdorfissa (Bonnin kaupunginosa) syntynyt yrityksen perustaja. Vuonna 1920 hän antoi kirjata Bonn-Kessenichissä juuri perustamansa yhden miehen yrityksen akronyyminä (kahden tai useamman sanan kirjaimista koottu uusi sana) Bonnin kaupungin kaupparekisteriin.

Onko mahdollista saada yksivärisiä HARIBO GOLDBÄREN -nallekarkkeja?

Goldbären in einer Geschmacksrichtung

Yhdenvärisiä GOLDBÄREN-karkkeja saa ainoastaan 1 kilon pusseissa HARIBOn tehtaanmyymälöistä (Bonnissa, Solingenissa, Mainbernheimissa ja Wilkau-Haßlaussa). HARIBO-tehtaanmyymälöiden niin kutsutussa Candy-Misch-Barissa voi valita GOLDBÄREN-nallekarkit itse väreittäin. 

Värin ja siten myös maun mukaan lajiteltuja GOLDBÄREN-nallekarkkeja ei kuitenkaan myydä elintarvikekaupoissa. Useimmat kuluttajat suosivat kirjavaa GOLDBÄREN-sekoitusta. Halu vaihdella makuja näyttää olevan tärkeämpää. 

Voinko saada Mini Color-Rado- sekoitepussin tuotteita myös erikseen?

HARIBO Mini Color-Rado -sekoitepussi on ollut GOLDBÄREN-nallekarkkien tavoin jo pitkään suosittu. Ja kuten GOLDBÄREN-nallekarkkien kohdalla meiltä kysytään joskus, voiko yksittäisiä Mini Color-Rado-tuotteita saada erikseen.

Mini Color-Rado-tuotteet käsitellään täysin automaattisissa tuotanto- ja täyttöprosesseissa sekoituksena. Jos tekisimme sekoituksesta yhtä makeislaatua sisältäviä pusseja, meidän täytyisi erotella karkit jälkikäteen manuaalisesti, mikä olisi valtava työ ja siksi se on vaikeasti toteutettavissa. Kaiken lisäksi useimmat pitävät Mini Color-Rado-sekoituksesta sellaisenaan. 

Mistä kasvista lakritsia saadaan?

FAQ Süssholz

Lakritsia saadaan lakritsipensaan (Glycyrrhiza glabra) juurista. Juuret pestään, kuoritaan, kuivataan, sen jälkeen raastetaan ja keitetään vedessä. Tuloksena on musta, tahmea massa, joka valetaan harkoiksi ennen jäähtymistä. HARIBO pienentää lakritsiharkot jatkokäsittelyä varten, liuottaa palaset kuumassa vedessä ja laimentaa niin kauan että raakalakritsi sopii lakritsilajikkeiden valmistukseen (vähintään kolme prosenttia lakritsiuutetta tulee olla jäljellä).

Mistä saadaan sokeri, jota käytetään HARIBO-tuotteiden valmistuksessa?

Sokeri, jonka tunnemme tänään jokapäiväisenä elintarvikkeena ja jota käytetään teollisessa tuotannossa, valmistetaan sokerijuurikkaista. Juurikkaiden suuri sokerimäärä havaittiin vasta 1700-luvun puolivälissä. Teollinen sokerituotanto alkoi hitaasti vasta vuosisadan vaihteessa. 1800-luvun puolivälistä lähtien sokerijuurikkaasta tuli edullinen elintarvike suuremmille joukoille.

Siihen asti Lähi-idästä tai merentakaisilta alueilta tuotu raakasokeri oli Eurooppaan tulonsa jälkeen (ensimmäisen vuosituhannen vaihteessa) kallis luksustuote. Raakasokeria pystyi ostamaan vain aateliset ja rikkaat, mausteeksi tai lääkkeeksi. Vielä myöhäiskeskiajalla kilo sokeria oli yhtä arvokasta kuin 100 kiloa vehnää.

Minkä värisiä ja makuisia GOLDBÄREN-nallekarkkeja valmistetaan?

Pääseekö HARIBO-tehtaalle tutustumiskäynnille?

HARIBO-tuotteiden kohdalla pätevät erittäin tiukat kansainväliset hygienia- ja laatustandardit. Tämä niin kutsuttu International Food Standard (IFS) takaa kuluttajille erittäin korkean elintarviketurvallisuuden. Se tarkoittaa myös, että tehdashallien läpi ei saa tuotanto- ja täyttöprosessien turvaamiseksi kulkea vierailijaryhmiä. Eli pyydämme HARIBO-fanien ymmärrystä sille, että emme tarjoa tehdasvierailuja.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Kuluttajapalvelumme palvelee sinua mielellään. Täältä pääset yhteydenottolomakkeeseen.

Käytät vanhaa selainta. Päivitä selaimesi uudempaan versioon, jotta voit nähdä tämän sivun kunnolla.