Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

HARIBO SUOMI

HARIBO Lakrids Oy Ab perustettiin lokakuussa 1992 ja tällä hetkellä Suomen myyntikonttori toimii Vantaan Veromiehessä. 2012 HARIBO Suomi viettää 20 v. syntymäpäiviä. HARIBO Suomen emoyhtiö on HARIBO Lakrids A/S Tanskan Faksessa, jonka alaisuuteen kuuluvat myös Ruotsissa ja Norjassa sijaitsevat tytäryhtiöt.

Suuri osa HARIBO Lakrids Oy Ab:n kautta myyntiin tulevista HARIBO-makeisista valmistetaan Tanskassa. Lisäksi tuotteita tuodaan HARIBOn tuotantolaitoksista Saksasta ja Belgiasta.

Suomessa HARIBO-makeisia on ollut 70-luvusta lähtien, jolloin niitä toi maahan Saheke Ky joka oli yksityinen maahantuoja. Tällöin maahan tuotiin lähinnä HARIBO -irtomakeisia. Vuonna–87 siirtyi HARIBO-tuotteiden maahantuonti, myynti ja markkinointi Fazer-makeisille. Tällöin valikoimaan kuului irtomakeisten lisäksi pussimakeisia.

HARIBO Suomella on toimistotilat ja varasto Vantaan Veromiehessä. HARIBOlla ei ole Suomessa valmistusta, vaan tuotteet tulevat tehtailta valmiiksi pakattuina logistiikkakeskukseen, josta ne toimitetaan pääosin keskusliikkeiden kautta kauppaan ja edelleen kuluttajalle. 

HARIBOlla on Suomessa pieni organisaatio, jonka ansiosta sopeutuminen uusiutuviin kulutustottumuksiin ja markkinatilanteisiin on joustavaa. 

Kansainvälisesti HARIBO on yksi tämän päivän suurimmista viinikumi- ja lakritsimakeisten valmistajista, jolla on 15 tuotantolaitosta Euroopassa, 22 tytäryhtiötä ja pääkonttori Bonnissa, Saksassa. Henkilöstön määrä on yli 6.000 maailmanlaajuisesti.

Yrityksen on perustanut Hans Riegel, jonka mukaan yritys on saanut nimensä HARIBO, HAns, RIegel, BOnn. Tänä päivänä HARIBO on edelleen perheyritys.

VALMISTUS

Fruchtgummi Herstellung

Näin nallekarkit tulevat pussiin!

lue lisää tuotannosta

Käytät vanhaa selainta. Päivitä selaimesi uudempaan versioon, jotta voit nähdä tämän sivun kunnolla.