Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!
06.11.2017

A sertéstelep és a zselatin témájával kapcsolatos tájékoztatás frissítése

  • Teljes erővel dolgozunk a megismételt auditon
  • Folyamatban van beszállítóink, beszállítóink nyersanyag-beszállítóinak és a sertéstelepek újbóli ellenőrzése
  • Az első eredmények november közepére várhatók


Az ARD-Markencheck adására reagálva két héttel ezelőtt a HARIBO bejelentette, hogy a zselatin beszállítói láncában rendkívül alapos vizsgálatot és auditot fog lebonyolítani. Ezt annak érdekében teszi, hogy kivizsgálja a riportban közölt állításokat, amelyek szerint a HARIBO eltűri, hogy beszállítói láncában olyan sertéstelep-üzemek legyenek jelen, amelyek megszegik a felelős állattartás szabályait.

Az újabb tényállás a következő: közvetlen beszállítónknál a következő napokban megismételt auditot tartunk. A Gelita nyersanyag-beszállítójánál, a Westfleisch cégnél még ezen a héten három helyszínen tartunk auditot. Beszállítóinkkal együtt ezeken kívül hat gazdaságot azonosítottunk be, amelyek szóba kerültek az elhangzott állításokkal kapcsolatban. Az általunk megbízott független, akkreditált és tanúsítvánnyal rendelkező auditorok az elmúlt héten a hat közül három helyszínen tartottak ellenőrzést. A másik három üzemnél előreláthatólag még ezen a héten megkezdődik az audit.

A beszállítóinknál, azok nyersanyag-beszállítóinál és a gazdaságokban végzett helyszíni ellenőrzésekről az auditorok részletes tájékoztatást adnak. Ha az auditorok tényleges hiányosságokat tapasztalnak, akkor, ahogy ezt már előre jeleztük, minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk, hogy az elfogadhatatlan állapotokat a szóban forgó helyeken megszüntessék. Természetesen ez azt is jelenti, hogy szükség esetén megválunk azon beszállítóinktól, akik nem tesznek eleget elvárásainknak.  

Vállalati filozófiánk és vállalati értékeink ebben az esetben, mint ahogy már többször is hangsúlyoztuk, egyértelműek: beszállítóink kiválasztása során komoly figyelmet fordítunk a felelős állattartás szabályainak betartására valamint az etikai szempontokra, és nem kötünk semmilyen kompromisszumot. A további fejleményekről természetesen tájékoztatni fogjuk Önöket.


Legfrissebb híreink

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.