Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Gumicukorka - a kézi rajztól a késztermékig

Minden egyes HARIBO gumicukorka mögött először is egy tervező kreatív ötlete áll, hiszen a HARIBO termékpaletta minden újdonsága elsőként egy papírra vetett kézi skiccel készül.

Számítógép és marógép

Fräse

A számítógép beolvassa a kézi rajzot és egy pontos, háromdimenziós tervvé alakítja át. A tervet beprogramozzák egy high-tech marógépbe, ami gipszből kimarja az új gumicukorka formákat. Ebből a prototípusból végül egy újra felhasználható formát állítanak elő, amiből tetszőleges számú gipszforma készíthető.

Púdertálcák és gipszformák

Puderkästen Gipsstempel

Lapos, szállítható tálcákat használnak a gyártásnál, melyek színültig finom keményítőporral vannak töltve. A keményítőporral töltött tálcákba gipszfigurákat nyomnak. A gipszfigura negatív nyomatai a keményítőporban maradnak és a futószalagon a termelés következő fázisára érkeznek, ahol a fúvókákon keresztül pillanatok alatt a negatív formákba öntik a forró, folyékony masszát. Így máris több száz gumicukorka látja meg egyszerre a napvilágot.

Az utolsó Make-up

Das letzte "Make-up"

Egy viszonylag hosszú szárítási folyamat után a termékek még egy méh- és karnaubaviasz bevonatot kapnak, ami fényt ad a gumicukorkáknak és megakadályozza az egymáshoz tapadásukat. Most, hogy a gumicukorkák elkészültek, egy automata csomagológép kiméri és lecsomagolja a termékeket, hogy végül a világ minden táján eljuthassanak a fogyasztókhoz.

Sajtolt (extrudált) termékek

Kivételt képeznek ez alól az úgynevezett sajtolt (extrudált) termékek. Az extrudált gumicukorka termékeket magas nyomás és hőmérséklet alatt egy úgynevezett sajtoló/extrudálógép állítja elő. Az extrudált termékek gyakran kandírozott (cukorral bevont) formában kaphatók.

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.