Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Minőség mindenek felett

Qualität

A HARIBO nagyon magas követelményeket támaszt az alapanyagok minőségével szemben is, hiszen csak kiváló alapanyagok és precíz technológia együttes alkalmazásával lehet értékes termékeket gyártani. Nem meglepő tehát, hogy a HARIBO Hungáriát már 5. alkalommal díjazták Magyarországon Superbrand kitüntetéssel. Az elismerés megmutatja, mely márkák szolgálhatnak példaként azon hazai piaci szereplők számára, amelyek a jövőben fejlődni és tanulni szeretnének. A díj egy olyan pozitív visszajelzés a márkánkról, mely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat.  

A HARIBO a kiemelkedő minőségű termékek kifejlesztése és gyártása mellett megkülönböztetett figyelmet fordít környezetünk megóvására is. Célunk, hogy a gyártási tevékenységünk során keletkezett káros környezeti hatásokat feltárjuk és azokat a lehető legkisebbre csökkentsük. Ennek megvalósítása érdekében folyamatosan követjük a környezetvédelem területén kifejlesztésre kerülő korszerű technológiákat, melyeket igyekszünk a legnagyobb hatékonysággal beépíteni és alkalmazni a mindennapi munkafolyamatokban. Ezzel összhangban minden munkavállalónkat rendszeresen környezetvédelmi oktatásban részesítjük, hogy ezen ismereteket a lehető leghatékonyabban, legkörültekintőbben  tudják alkalmazni és ezáltal a mindennapok során is környezettudatosabb döntéseket tudjanak hozni.

Ennek keretében meghatározásra került vállalatunk ökológiai lábnyoma is. „Az ökológiai lábnyom egy erőforrás menedzselésben és társadalomtervezésben használt érték, ami kifejezi, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez.” Célunk, hogy rövid és hosszú távon is csökkentsük ezt az értéket a fenntartható fejlődés jegyében.

A mi szemléletünkben a fenntartható fejlődés a változó környezethez való alkalmazkodás minőségi javulását jelenti, mivel belátjuk: nem mi vagyunk a természet urai, hanem részei vagyunk egy hatalmas egésznek, melyben ezek a részek (emberek, állatok, növények, gombák, stb.) egymásra vannak utalva, s egymást feltételezik hosszú távon.

A fenntartható fejlődés érdekében működtetjük az irányítási rendszereinket is. Gyárunk rendelkezik az FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000) minőségbiztosítási tanúsítvánnyal és ISO 50001 energiairányítási rendszert üzemeltet, melynek célja az energiahatékonyság növelésén keresztül a környezetünk védelme és ökológiai lábnyomunk csökkentése. A fenntartható fejlődés gondolata 1987-től közismert, ami egy "olyan fejlődés, amely úgy elégíti ki a jelenben élők szükségleteit, hogy az ne veszélyeztesse a jövő generációk, unokáink szükségleteinek kielégítését." 

Ezeket is figyelembe véve 2015-ben egy új kandírozó berendezést helyeztünk üzembe, hogy jobb hatékonyságot és magasabb minőséget tudjunk garantálni vevőink számára. Továbbá az energiacsökkentést szem előtt tartva folytatódott az automatizálódás. Többek között a víz felhasználás csökkentésének érdekében egy automata rekeszmosó rendszerrel váltottuk ki a kézi rekesztisztító technológiánkat. Ezzel párhuzamosan a cégünknél keletkező hulladékok mennyiségének csökkentésén is dolgozunk a korszerű technológiák alkalmazásával. Minden hulladékunkat szelektíven gyűjtjük. Törekszünk arra, hogy a keletkező hulladékok a lehető legnagyobb százalékban újrahasznosításra kerüljenek.

Díjak, kitüntetések

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.