Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Lenne egy kérdésem….

Ön kérdez, mi válaszolunk! Talán azonnal választ kaphat!

Mit rejt a HARIBO elnevezés?

A HARIBO egy mozaikszó, mely a következőkből áll össze: HAns RIegel BOnn. Hans Riegel, a cég alapítója, 1898-ban született Friesdorfban, mely Bonn városnak egy része. 1920-ban jegyeztette be az egyszemélyes, Bonn-Kessenichben alapított vállalatot a Bonni cégjegyzékbe a jól ismert betűszóval (ez azt jelenti, hogy két vagy több szó kezdőbetűiből egy teljesen új szót alkotunk).

Kapható-e íz szerint válogatott Goldbären?

Goldbären in einer Geschmacksrichtung

Iz szerint válogatott, tehát színek szerint a Goldbäen termék kizárólag egy kilogrammos kiszerelésben kapható a HARIBO shopokban (Bonn, Solingen, Mainbernheim és Wilkau-Haßlau városában) és az online shopban rendelhető. A HARIBO shopok Candy-Mix bárjában önállóan állítható össze a kívánt Goldbären mix. Szín és ezzel együtt íz szerint különválogatott Goldbären az üzletekben nem kapható. A legtöbb fogyasztó ugyanis a színes Goldbären keveréket keresi és szereti. A változatosság és az ízválaszték iránt igényt természetesen mindig szem előtt tartjuk, és megértését kérjük a csak bizonyos ízeket kedvelő fogyasztóinknak.

A medvecukor keverékből kapható egy-egy fajta külön csomagolásban?

A kedvelt HARIBO Konfekt, mint ahogy a Goldbären is már régóta kultusztermék és ahogy a Goldbären esetében is, már nagyon sokszor kaptuk a kérdést, hogy az egyes Konfekt fajtákat lehet-e külön csomagolásban kapni. Az automatizált gyártási és csomagolási folyamat során a különböző Konfekt darabok kerülnek egy csomagba. Ahhoz, hogy külön megvásárolhatók legyenek az egyes ízek, a Konfekt darabokat manuálisan kellene újra különválogatni, ami jelentős veszteséggel járna a teljes csomagolási folyamatban. Emellett a legtöbb Konfekt rajongó éppen a színes és változatos keveréket szereti. Kedves fogyasztóink elnézését kérjük, hogy az ilyen egyéni kívánságokat nem tudjuk teljesíteni!

Melyik gyógynövényből származik a medvecukor?

FAQ Süssholz

A medvecukor az édesgyökérből (Glycyrrhiza glabra) származik. A gyökeret megmossák, hántolják, megszárítják, végül préselik és vízben megfőzik. Az eredmény egy fekete, ragadós massza, amit a hűtés előtt tömbökbe öntenek. Ezeket a lakritztömböket a HARIBO-nál a további felhasználáshoz először feldarabolják, és az így keletkezett darabokat forró vízben feloldják, végül addig higítják, míg a nyers lakritz alkalmas lesz a különböző medvecukor fajták előállításához. (Legalább 3% édesgyökér kivonatot kell tartalmaznia)

Miből nyerik a HARIBO termékek előállításához felhasznált cukrot?

A cukrot, ahogy azt a hétköznapi életben is ismerjük és az ipari termelésben is használják, cukorrépából állítják elő. Azt hogy a répa magas cukortartalommal rendelkezik, már a 18. században felismerték és a nagy mennyiségű ipari cukortermelés a századfordulón kezdett elindulni. Majd a 19. század közepétől a cukorrépa, mint megfizethető élelmiszer egyre szélesebb lakossági rétegekhez jutott el. A nádcukorral ellentétben, amit a keletről- és a tengerentúlról hoztak be, mely európai bevezetése óta (kb. első ezredforduló) egy drága luxuscikknek számított, amit kizárólag a nemesek és a jómódú polgárok fűszerként vagy gyógyszerként engedhettek meg maguknak. A késő középkorban még egy kg nádcukor annyit ért, mint 100 kg búza.

Milyen színek és ízek találhatók a Goldbären zacskóban?

Lehetséges a HARIBO-nál a gyárlátogatás?

A HARIBO termékek gyártása során kiemelten magas és nemzetközileg szabályozott higiéniai és minőségügyi előírások érvényesek. Ez egy az un. „International Food Standard“ (IFS) arra szolgál, hogy biztosítsa a maximális élelmiszerbiztonságot a fogyasztók számára. Ez viszont sajnos azt is jelenti, hogy a teljes gyártási és csomagolási folyamat védelme miatt nem lehetséges az üzemcsarnok látogatása. Ezért kérjük minden HARIBO rajongó megértését!

Nem talált választ kérdésére? Vevőszolgálatunk bármikor szívesen áll rendelkezésére. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.