Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Lenne egy kérdésem….

Ön kérdez, mi válaszolunk! Talán azonnal választ kaphat!

Mit rejt a HARIBO elnevezés?

A HARIBO egy mozaikszó, mely a következő tulajdonnevekből áll össze: HAns RIegel BOnn. Hans Riegel, a cég alapítója, 1898-ban született Friesdorfban, mely Bonn városnak egy része. 1920-ban jegyeztette be az egyszemélyes, Bonn-Kessenichben alapított vállalatot a bonni cégjegyzékbe a jól ismert betűszóval.

Kapható-e íz szerint válogatott Goldbären?

Goldbären in einer Geschmacksrichtung

Az íz szerint válogatott, tehát színek szerint külön csomagolt Goldbären termékek egy kilogrammos és 75 grammos kiszerelésben kaphatók a HARIBO shopokban (Bonn, Solingen, Mainbernheim és Wilkau-Haßlau városában), továbbá megrendelhetők a HARIBO online shopban. A HARIBO shopok Candy-Mix bárjában önállóan összeállíthatóállítható a kívánt Goldbären mix. A szín, és ezzel együtt íz szerint különválogatott Goldbären az üzletekben nem kapható. A legtöbb fogyasztó ugyanis a színes Goldbären keveréket keresi és szereti. A változatosság és az ízválaszték iránt igényt természetesen a HARIBO mindig szem előtt tartja.

A medvecukor keverékből kapható egy-egy fajta külön csomagolásban?

A kedvelt HARIBO Konfekt, mint ahogy a Goldbären is már régóta kultusztermék, és ahogy a Goldbären esetében is, már nagyon sokszor felmerült a kérdést, hogy az egyes Konfekt fajtákat lehet-e külön csomagolásban kapni. Az automatizált gyártási és csomagolási folyamat során a különböző Konfekt darabok egy csomagba kerülnek. Ahhoz, hogy külön megvásárolhatók legyenek az egyes ízek, a Konfekt darabokat manuálisan kellene újra különválogatni, ami jelentős veszteséggel járna a teljes csomagolási folyamatban. Emellett a legtöbb Konfekt rajongó éppen a színes és változatos keveréket szereti.

Melyik gyógynövényből származik a medvecukor?

FAQ Süssholz

A medvecukor az édesgyökérből (Glycyrrhiza glabra) származik. A gyökeret megmossák, hántolják, megszárítják, végül préselik és vízben megfőzik. Az eredmény egy fekete, ragadós massza, amit a hűtés előtt tömbökbe öntenek. Ezeket a lakritztömböket a HARIBO-nál a további felhasználáshoz először feldarabolják, és az így keletkezett darabokat forró vízben feloldják, végül addig higítják, míg a nyers lakritz alkalmas lesz a különböző medvecukorka fajták előállításához. (Legalább 3% édesgyökér kivonatot kell tartalmaznia.)

Miből nyerik a HARIBO termékek előállításához felhasznált cukrot?

A cukrot, ahogy az a hétköznapi életben is ismerjt és az ipari termelésben is használt, a cukorrépából állítják elő. Azt, hogy a répa magas cukortartalommal rendelkezik, már a 18. században felismerték és a nagy mennyiségű ipari cukortermelés a századfordulón kezdett elindulni. A 19. század közepétől a cukorrépa, mint megfizethető élelmiszer egyre szélesebb lakossági rétegekhez jutott el a nádcukorral ellentétben. A nádcukrot - amit keletről és a tengerentúlról hoztak be Európába és ami sokáig drága luxuscikknek számított - kizárólag a nemesek és a jómódú polgárok engedhették meg maguknak, és fűszerként vagy gyógyszerként fogyasztották. A késő középkorban egy kilogramm nádcukor annyit ért, mint 100 kg búza.

Milyen színek és ízek találhatók a Goldbären zacskóban?

Lehetséges a HARIBO-nál a gyárlátogatás?

A HARIBO termékek gyártása során kiemelten magas és nemzetközileg szabályozott higiéniai és minőségügyi előírások érvényesek. Ez egy az ún. International Food Standard (IFS) arra szolgál, hogy biztosítsa a maximális élelmiszerbiztonságot a fogyasztók számára. Ez viszont sajnos azt is jelenti, hogy a teljes gyártási és csomagolási folyamat védelme miatt nem lehetséges az üzemcsarnok látogatása.

Nem talált választ kérdésére? Vevőszolgálatunk bármikor szívesen áll rendelkezésére. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.