Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Paul Riegel rövid életrajza

Paul Riegel 1926. szeptember 28-án született Bonnban és röviddel a második világháború után vette át testvérével (Dr. Hans Riegel) édesapja akkoriban még kicsi vállalkozását. Ezt követően Paul Riegel a gyártást és a műszaki részleget irányította, míg Hans Riegel az értékesítésért és marketingért, valamint az üzleti területért volt felelős. Nagy gyakorlattal rendelkező feltaláló hírében állt, sok gépet saját maga fejlesztett ki és saját gyárában üzemelt be. Egyik legismertebb találmánya a Lakritzcsiga-tekercselő gép.

Műszaki vívmányaival és bátyjával közösen irányítva a vállalatot megteremtette a HARIBO csoport sikeres fejlődésének alapjait. A HARIBO ma 16 gyártelepével és több, mint 7000 munkavállalójával a világ legsikeresebb családi vállalkozásai közé tartozik.

Bonn városa 2006 októberében kitüntette Paul Riegel-t Bonn gazdasági fejlődéséért tett kiemelkedő szolgálataiért, s ezzel beírta a nevét a város Aranykönyvébe.

Nem csak az üzleti életben, de a sportban, többek között a tollaslabdában (Németországi Világbajnokság 2. helyezés), motorcsónak-versenyzésben (ötszörös német bajnok, egyszeres világcsúcs-idő futó), vitorlázásban (a kiel-i katamarán heteken négy győzelem), és a lovaglásban is nagy sikereket ért el. Paul és Hans Riegel hozták át a tollaslabda sportot Dániából Németországba és építették fel Bonn-Kessenichben az első német tollaslabda csarnokot.

Bonn környékén és a városon kívül is számos szociális projektben és szervezetben vállalt részt.
Paul Riegel, a HARIBO társtulajdonosa 2009. augusztus 2-án, tragikus hirtelenséggel, életének 82. évében hunyt el bonni házában.

Paul Riegel-t felesége Gerti, valamint gyerekeik Hans-Jürgen, Hans-Guido, Andrea, Hans-Arndt és tíz unokája gyászolta. A vállalat jövőjét szem előtt tartva Paul Riegel évekkel ezelőtt átruházta részesedését a Paul Riegel-Holdingra, amelyet immáron gyermekei vezetnek tovább.

Dr. Hans Riegel

Dr. Riegel

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.