Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Musée du Bonbon

„Musée du Bonbon" in Südfrankreich / Uzès

In mei 1996 opende HARIBO in Zuid-Frankrijk / Uzès het “Musée du Bonbon”. In het kleine Zuid-Franse dorpje krijgt u een bijzonder overzicht van de geschiedenis van de productie van drop, fruitgom en snoepgoed.

Het "Musée du Bonbon" is dankzij de honderden oude objecten en documenten uniek in zijn soort. Liefhebbers en fans van oud reclamemateriaal uit de periode rond de vorige eeuwwisseling kunnen genieten van de vele historische reclameborden en de vele, verschillende soorten verpakkingen.

Aan de hand van oude machines en ateliers krijgt de bezoeker een overzichtelijk beeld van de geschiedenis van zoetigheden. Deze machines en ateliers werden helemaal naar originele voorbeelden nagebouwd. En dat HARIBO ook een belangrijk onderdeel van deze geschiedenis is, spreekt voor zich.

Het "Musée du Bonbon" biedt bijzondere attracties. Zowel kinderen als ook volwassen kunnen de productie van HARIBO-GOUDBEREN live meemaken met een speciaal hiervoor ingerichte kleine gietmachine. U kunt ook een verpakkingsmachine in gang zetten, waarmee een zak snoepgoed helemaal klaar verpakt afgeleverd wordt.

Zeker een bezoekje waard. 

Om te ontdekken

U gebruikt een verouderde browser. Schakel over naar een actuele browser, zodat deze website correct kan worden weergegeven.