Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Ik zou eigenlijk iets willen vragen...

Misschien kunnen wij uw vraag meteen beantwoorden!

 

Hier hebben wij voor u de antwoorden op de meest vaak gestelde vragen bijeengezet.

Is er een HARIBO-winkel in Kontich?

De HARIBO-shop in Kontich bestaat niet meer en rechtstreeks snoep aankopen bij HARIBO is niet mogelijk. Maar niet getreurd! HARIBO is verkrijgbaar in verschillende hyper- en supermarkten en detailwinkels (zoals bakkers, dagbladwinkels, superettes, …) bij u in de buurt. U vindt hier vast en zeker uw geliefde HARIBO-snoepje terug. Voor grote hoeveelheden, bedrag vanaf 100€, verwijzen we u graag naar de firma ALGUMS. Op www.algums.be kunt u het volledige HARIBO assortiment in al zijn kleuren, smaken en verpakkingen terugvinden.

Met welke gelatine wordt onze snoep gemaakt?

In ons assortiment hebben wij twee grote productgroepen :
 
* producten met gelatine
De gelatine is van dierlijke oorsprong, meer bepaald van varkenszwoerden.

* producten met zetmeel
De zetmeel is van plantaardige oorsprong en is ook geschikt voor moslims en vegetariërs.

In welke HARIBO-snoepjes zitten geen gluten?

Volgende HARIBO-producten zijn glutenvrij : Happy-Cola, Happy Cherries, Goldbären, ABC, Perziken, Spenen, Kikkers, Grapefruit, Berries, Aardbeien, Smurfen, Kers-Cola, Halve Manen, Tagada, Salinos (drop).

Het gaat hierbij om producten die geen tarwemeel bevatten. We kunnen echter niet uitsluiten dat er zich sporen van gluten (afkomstig van de grondstoffen) bevinden in deze snoepjes.

Wat gaat er schuil achter de naam HARIBO?

HARIBO staat voor HAns RIegel BOnn. Hans Riegel was de in 1898 in Friesdorf (een stadsdeel van Bonn) geboren bedrijfsoprichter. In het jaar 1920 liet hij zijn in Bonn-Kessenich zojuist in het leven geroepen eenmanszaak als acroniem (een uit de letters van twee of meer woorden samengesteld nieuw woord) in het handelsregister van de stad Bonn opnemen.

Uit welke plant wordt drop gewonnen?

FAQ Süssholz

Drop wordt verkregen uit de wortelstok van de zoethoutstruik (Glycyrrhiza glabra). De wortels worden gewassen, geschild, gedroogd, vervolgens geraspt en met water uitgekookt. Het resultaat is een zwarte, dikvloeibare massa, die voor het afkoelen in blokken gegoten wordt. Deze dropblokken worden voor de verdere bewerking bij HARIBO eerst in stukjes gesneden; de stukken die daarbij ontstaan, worden in warm water opgelost en daarna zolang verdund, totdat de ruwe drop geschikt is voor de productie van de afzonderlijke dropsoorten (die minstens 3% zoethoutextract moeten bevatten).

Waaruit wordt de suiker gewonnen,die wordt gebruikt bij de productie van de HARIBO-producten?

De suiker, zoals wij deze tegenwoordig als alledaags levensmiddel kennen en zoals deze ook in de industriële productie wordt toegepast, wordt uit suikerbieten vervaardigd. Dat bieten een hoog suikergehalte hebben, ontdekte men pas in het midden van de 18e eeuw. En de industriële suikerwinning op grote schaal kwam pas na de eeuwwisseling langzaam op gang. Vanaf het midden van de 19e eeuw werd bietsuiker tenslotte in toenemende mate voor brede lagen van de bevolking een betaalbaar levensmiddel. De tot op dat moment uit het Oosten resp. overzees geïmporteerde ruwe suiker was daarentegen sinds zijn introductie in Europa (rond de eerste eeuwwisseling) een duur luxeproduct, dat alleen de adel en rijke burgers zich konden permitteren als specerij of medicijn. In de late Middeleeuwen was een kilo ruwe suiker nog net zoveel waard als 100 kilo tarwe.

In welke kleuren en smaakrichtingen zijn de GOUDBEREN verkrijgbaar?

Biedt HARIBO fabrieksbezichtigingen aan?

Voor de productie van HARIBO-producten gelden extreem hoge en internationaal gestandaardiseerde hygiëne- en kwaliteitsstandaarden. Deze zogenaamde „International Food Standard“ (IFS) dient ertoe, een uiterst hoge mate aan levensmiddelveiligheid voor de consumenten te garanderen. Dat betekent helaas echter ook, dat ter bescherming van de gehele productie- en vulprocessen geen groepen bezoekers door de fabriekshallen rondgeleid mogen worden. Wij vragen daarom alle HARIBO-fans om begrip voor het feit dat wij in principe geen fabrieksbezichtigingen aanbieden.

U vindt geen passend antwoord op uw vraag? Onze consumentenservice staat altijd graag voor u klaar. Hier gaat u naar het contactformulier.

U gebruikt een verouderde browser. Schakel over naar een actuele browser, zodat deze website correct kan worden weergegeven.