EEN VRAAG OVER HARIBO?

Misschien kunnen we ‘m meteen beantwoorden!

We hebben een aantal antwoorden op veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Vind je geen passend antwoord op jouw vraag? Onze Consumentenservice staat altijd voor je klaar.
Vul hier het contactformulier in.

Wat gaat er schuil achter de naam HARIBO?

HARIBO staat voor HAns RIegel BOnn. Hans Riegel was de in 1898 in Friesdorf (een stadsdeel van Bonn) geboren bedrijfsoprichter. In het jaar 1920 liet hij zijn in Bonn-Kessenich zojuist in het leven geroepen eenmanszaak als acroniem (een uit de letters van twee of meer woorden samengesteld nieuw woord) in het handelsregister van de stad Bonn opnemen.

lees meer
verkleinen

Waar is HARIBO snoep te koop?

HARIBO is bijna overal te koop! Denk aan supermarkten, groothandels, benzinestations, drogisterijen, sportkantines, of een buurtwinkel bij jou om de hoek. We hebben veel verschillende soorten en verpakkingsformaten, dus het kan zijn dat niet elke variant bij elk verkooppunt aanwezig is. Als je dit voor een specifiek product wilt weten, neem dan contact op met onze Consumentenservice.

lees meer
verkleinen

Wat is de voedingswaarde van een HARIBO product?

Op elke verpakking vermelden wij de voedingswaarden volgens de Dagelijkse Voedingsrichtlijn.
Ook onder assortiment kun je voor elk product een voedingstabel vinden met daarin de specifieke informatie over het product (per 100g).

lees meer
verkleinen

Zijn er ook HARIBO snoepjes met minder suiker dan het reguliere aanbod?

Begin 2018 hebben we HARIBO 30% minder suiker geïntroduceerd. Met deze varianten is er nu ook een aanbod van heerlijke snoepjes voor wie bewust let op zijn of haar suikerinname, maar wel af en toe wil genieten. Onze 30% minder suiker snoepjes hebben namelijk nog steeds dezelfde lekkere, fruitige smaak die je altijd al gewend was van HARIBO fruitgom. Klik hier voor een overzicht van ons 30% minder suiker assortiment.

lees meer
verkleinen

Ik eet vegetarisch, zijn er HARIBO snoepjes geschikt voor vegetariërs?

HARIBO biedt keuze voor iedereen. Zo is er ook een vegetarisch aanbod zonder dierlijke gelatine.
Klik hier voor een overzicht van het vegetarisch assortiment. 

lees meer
verkleinen

Wat is de soort gelatine die wordt gebruikt in de HARIBO snoepjes?

Met uitzondering van onze veggies, wordt voor de bereiding van de andere HARIBO snoepjes varkensgelatine gebruikt. Gelatine is een bind- en geleermiddel dat erg belangrijk is voor het verkrijgen van de structuur (de kauwbaarheid en stevigheid) van onze snoepjes.

lees meer
verkleinen

Ik kocht een zak HARIBO, maar ik ben niet tevreden over de kwaliteit van het product.

HARIBO stelt zeer hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten. Er vinden in het gehele productieproces vele kwaliteitscontroles plaats om de kwaliteit van zowel het product als de verpakking te waarborgen. Mocht je toch twijfelen hieraan, laat het ons aub weten. Je kunt de verpakking met de inhoud gratis insturen naar het onderstaande adres. Vergeet niet je naam en adres te vermelden en een korte omschrijving toe te voegen. Bedankt voor je hulp en oplettendheid!

 

HARIBO The Netherlands & Belgium B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Antwoordnummer 10067
4800 VB Breda

lees meer
verkleinen

Kan ik een rondleiding krijgen in een HARIBO fabriek?

Wat leuk om te horen dat je geïnteresseerd bent in de productie van HARIBO. Door extreem hoge en internationaal gestandaardiseerde hygiëne- en kwaliteitsstandaarden voor onze producten, kunnen wij het helaas niet mogelijk maken fabrieksbezoeken te organiseren. Deze zogenaamde „International Food Standard“ (IFS) dient ertoe, een uiterst hoge mate aan levensmiddelveiligheid voor de consumenten te garanderen. Dat betekent helaas echter ook dat, ter bescherming van de gehele productie- en vulprocessen, er geen groepen bezoekers door de fabriekshallen rondgeleid mogen worden. Wel hebben we meer over het productieproces van HARIBO op de website weergegeven.

lees meer
verkleinen

U vindt geen passend antwoord op uw vraag? Onze consumentenservice staat altijd graag voor u klaar. Hier gaat u naar het contactformulier.

Kids and Grown-ups love it so, the Happy World of Haribo