HET KANTOOR VAN HARIBO

Van waaruit we Nederland & België elke dag een stukje vrolijker proberen te maken!

In 1953 is HARIBO in Breda (Nederland) van start gegaan. Op onze verpakkingen staat de wereldwijd bekende slogan: ‘Kids and grown-ups love it so, the happy world of HARIBO’. De bekende silo’s (tonnetjes) met kindersnoep werden al snel een bekend beeld in zwembaden, snoepwinkels en sportkantines. Wellicht stonden ook jouw ouders daar in de rij om al vanaf 1 cent de lekkerste HARIBO snoepjes te kopen!
Vanaf begin jaren ’90 is HARIBO in Nederland op de televisie te zien. Hier werden we bekend door onze commercials met Peter-Jan Rens, beter bekend als ‘’Meneer Kaktus’’. Iedereen wil toch wel eens in een zwembad vol met snoep duiken? Of op een reuze (snoep)zak trampoline springen? Deze commercials swingden de pan uit!

HARIBO België BVBA werd in december 1992 opgericht. Voordien werden alle leveringen vanuit Nederland gedaan.
De eerste vestiging van HARIBO België was gelegen in Meer (Hoogstraten). Later
verhuisde men naar Antwerpen en tenslotte in 1997 naar Kontich, waar het bedrijf ook nu nog gevestigd is.

Naast vestigingen in Nederland en België werden er ook productiebedrijven overgenomen: MAOAM (kauwbonbons) in 1986, Dulcia (spekken) in 1996 en Hoepman Suikerwerken (spekken) in 2000.

Begin 2015 zijn HARIBO Nederland en HARIBO België samengevoegd tot HARIBO The Netherlands & Belgium B.V. In december 2015 is ons nieuwe pand geopend in Breda, van waaruit we zowel Nederland als België elke dag een stukje vrolijker proberen te maken!

Kids and Grown-ups love it so, the Happy World of Haribo