Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Żelki owocowe HARIBO - składniki

HARIBO ma wysokie wymagania w odniesieniu do podstawowych składników swoich produktów. Tylko surowce, którym nie można absolutnie nic zarzucić, mają zastosowanie w produktach HARIBO.

Żelatyna – alternatywa dla gumy arabskiej

Do produkcji żelków HARIBO od lat 80. XX w. stosuje się z reguły żelatynę wieprzową zamiast wcześniej wykorzystywanej gumy arabskiej. Nie zawiera ona tłuszczu ani węglowodanów. 

Skrobia i agar-agar

Niektóre żelki produkowane są z użyciem skrobi lub gatunku glonów agar-agar (np. KWAŚNE JĘZYCZKI). Tego typu artykuły mogą być spożywane przez wegetarian oraz wyznawców islamu.

Kolory – czyste naturalne produkty

Od końca lat 80. XX w. produkty HARIBO uzyskują swój kolorowy wygląd poprzez zastosowanie koncentratów owocowych i roślinnych. Mieszanki z owoców takich jak: czarna porzeczka, pomarańcza, cytryna, owoc czarnego bzu, czerwona porzeczka, aronia, winogrona, szpinak, pokrzywa, marakuja, mango, marchew, kiwi i jabłko nadają produktom HARIBO odpowiednie kolory.

Ciekawe połączenia składników w produktach Haribo

Do produkcji żelków Haribo używane są m.in. takie składniki, jak: koncentraty owocowe, brązowy syrop cukrowy, żelatyna, glukoza i lukrecja. Dużym powodzeniem wśród konsumentów cieszą się wielowarstwowe kombinacje żelków i pianek.

Żelki winne HARIBO

Żelki winne HARIBO są produkowane z cukru, żelatyny, syropu glukozowego, dekstrozy (cukru gronowego), a także niewielkiej ilości wina z dodatkiem aromatów i barwników. Nieznaczny udział alkoholu wygotowuje się całkowicie podczas produkcji.

Produkcja

Fruchtgummi Herstellung

Tak MISIE trafiają do torebek!

Dowiedz się więcej o produkcji

Używasz przestarzałej przeglądarki. Uaktualnij przeglądarkę, żeby strona mogła się prawidłowo wyświetlać.