Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!
28.11.2017

A sertéstelep és a zselatin témájával kapcsolatos tájékoztatás frissítése

  • A sertéstelepek és vágóhidak helyszíni ellenőrzése teljes egészében lezárult
  • November végéig lezajlik a zselatin-beszállítói lánc utolsó auditja is
  • Végleges jelentés decemberre várható


A HARIBO jelentős mértékben előrehaladt zselatin-beszállítói láncának ellenőrzésében. Megbízásunk alapján az elmúlt hetekben független és tanúsítvánnyal rendelkező auditorok Észak-Rajna - Vesztfália és Hessen tartományokban hat gazdaságot ellenőriztek, továbbá a Westfleisch, Európa legnagyobb vágóhíd-fenntartójának három üzemét is megvizsgálták. A közvetlen beszállítónál, a Gelita vállalatnál a következő napokban kerül sor az auditra.  A HARIBO mindezen vizsgálatokkal az „ARD-Markencheck“ 2017. október 16-án sugárzott adására válaszol. A közzétett riportban ugyanis azt állították, hogy a HARIBO eltűri, hogy beszállítói láncában olyan sertéstelepek szerepeljenek, amelyek megsértik a felelős állattartás szabályait. A zselatin a gumicukor fontos összetevője.

Végleges eredmények a következő hetekben várhatók, az auditorok jelenleg a zárójelentéseken dolgoznak. Amennyiben valóban hiányosságot találnak, mindent megteszünk az elfogadhatatlan állapotok megszüntetése érdekében. Ezen a téren legfontosabb az üzemekkel való együttműködés. A HARIBO azt sem zárja ki, hogy megválik valamely beszállítójától, amennyiben az a szükséges javító intézkedéseket nem hajtja végre.

A HARIBO egyik szóvivőjét idézzük:
„Vállalati politikánk és vállalati értékeink egyértelműek: Beszállítóink kiválasztása során rendkívül fontosnak tartjuk a felelős állattartást és az etikai normák betartását. Ezekben a kérdésekben nem kötünk kompromisszumot.“
A szóvivő azt is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy még mindig nem világos, hogy pontosan hol és mikor készültek az „ARD-Markencheck” adásban bemutatott felvételek.  

A további fejleményekről hamarosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot.


Legfrissebb híreink

Ön egy elavult böngészőt használ. Kérjük, frissítse böngészőjét, hogy a honlap használható legyen.