Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Spekkenfabriek HARIBO

Het spekkenbedrijf Dulcia (Latijn voor “zacht, zoet) werd in 1950 te Deurne opgericht door Grégorius Nuyts. In 1962 verhuisde het bedrijf naar Kontich en namen zijn vier kinderen elk een afdeling voor hun rekening. Tien jaar later echter werd de volledige fabriek door een brand vernield, wat leidde tot de bouw van een nieuwe productie-eenheid met de modernste machines.

Om op de internationale spekkenmarkt meer slagkracht te krijgen, werd Dulcia in juni 1996 overgenomen door HARIBO, één van de meest geliefde merken in de zoetwarenbranche.

Als marshmallowexpert binnen de HARIBO groep biedt HARIBO Dulcia vandaag een ruim assortiment spekproducten aan. Het merk onderscheidt zich steeds meer van andere spekfabrikanten door een enorme diversiteit aan producten in alle vormen en smaken. Producten worden omhuld met suiker, dextrose, kokosschilfers of chocolade, verpakt in zakjes, puntzakken of plastic potten. HARIBO stelt alles in het werk om de kwaliteit van haar producten permanent bij te sturen. 

In 2007 werd het merk Chamallows (afkomstig uit Frankrijk) onder het merk HARIBO Chamallows internationaal in de markt gelanceerd. HARIBO Chamallows is sindsdien het enige merk in de spekkenmarkt dat Europees bekent is. Inmiddels worden de producten verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd. 

Het assortiment van HARIBO Chamallows is heel divers. Van traditionele spekken (voorzien van vanille aroma) tot Smurfen spekken geliefd bij de hele familie tot aan de Soft Kiss Extra. Een spek omhuld met heerlijk chocolade coating. De producten van HARIBO Chamallows worden veel gekocht om mee te ‘koken’. Zo worden HARIBO Chamallows BBQ spekken vaak gebruikt als dessert van een BBQ en de HARIBO Chamallows Mini’s als decoratie op cupcakes of als topping op een beker warme chocolademelk. 

Wist je dat er in Kontich dagelijks 7.500.000 spekjes worden geproduceerd? En dat het 45 minuten duurt  om een spekje te ontwikkelen van basisgrondstof tot verpakt product? 

U gebruikt een verouderde browser. Schakel over naar een actuele browser, zodat deze website correct kan worden weergegeven.