Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

HARIBO The Netherlands & Belgium

HARIBO The Netherlands & Belgium

In 1953 is HARIBO in Nederland vanuit Breda gestart. Op de verpakkingen staat de wereldwijd bekende slogan: ‘Kids and grown-ups love it so, the happy world of HARIBO’. De bekende silo’s (tonnetjes) met kindersnoep werden al snel een bekend beeld in zwembaden, snoepwinkels en sportkantines. Ook jouw ouders stonden daar in de rij om al vanaf 1 cent de lekkerste HARIBO  snoepjes te kopen!

Vanaf begin 90-er jaren is HARIBO in Nederland op TV te zien. Zo probeerden we onze heerlijke snoepjes onder aandacht te brengen vanaf een voetbalveld en met een echte winkelwagenrace. Maar het allerbekendst zijn we geworden door de commercials met  Peter-Jan Rens. Peter-Jan Rens was vooral bekend als “Meneer Kaktus”. Iedereen wil toch wel eens in een zwembad vol met snoep duiken? Of op een reuze (snoep)zak trampoline springen? De laatste commercials swingden de pan uit!

Toen de Nederlandse vestiging de verdeling van HARIBO snoepgoed in België wenste af te stoten, werd in december 1992 HARIBO België bvba opgericht. De oorspronkelijke vestiging was gelegen in Meer (Hoogstraten); later verhuisde men naar de Tavernierkaai in Antwerpen en tenslotte in 1997 naar de Duffelsesteenweg te Kontich, waar het bedrijf ook nu gevestigd is. 

Er kwamen niet alleen steeds nieuwe productievestigingen bij, er werden ook productiebedrijven overgenomen: Maoam (kauwbonbons) in 1986, Dulcia (spekken) in 1996 en Hoepman Suikerwerken (spekken) in 2000

Begin 2015 zijn HARIBO Nederland & België samengevoegd tot HARIBO The Netherlands & Belgium B.V. en in december 2015 is ons nieuwe pand geopend in Breda van waaruit we zowel Nederland als België elke dag een stukje vrolijker proberen te maken!

Over ons veelzijdige assortiment kun je op deze site uitgebreid informatie vinden. Het assortiment voorziet in alle behoeften van de consument; of je nu houdt van drop, fruitgom, kauwbonbons, spekjes, schuimblokken, trekdrop of zoet, zuur of fruitig, HARIBO heeft voor ieder wat wils.

HARIBO artikelen zijn stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit, geproduceerd onder strenge kwaliteitscontroles en met zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen.

MAOAM

Het verhaal van MAOAM begint in Düsseldorf. In 1930 is Edmund Munster begonnen met het produceren van deze lekkernij. Sinds 1986 is MAOAM onderdeel van de HARIBO groep en in 2002 voor het eerst onder de aandacht gebracht in Nederland. MAOAM is internationaal verkrijgbaar en naast Nederland ook erg populair in Duitsland en Engeland. 

MAOAM is in Nederland aanwezig met een breed assortiment aan fruit chews. MAOAM is verkrijgbaar in vele verpakkingsvormen en heeft snoepjes in verschillende smaken en vormen. Deze rijke variatie, samen met de unieke smaakbeleving, zorgt voor UNLIMITED FUN!

Meer over MAOAM: www.maoam.com

PRODUCTIE

Fruchtgummi Herstellung

Zo komen de Goudberen in hun zakje!

meer te weten komen over de productie

U gebruikt een verouderde browser. Schakel over naar een actuele browser, zodat deze website correct kan worden weergegeven.