Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

HARIBO-lakrits – ingredienser

Utan lakritsrot (Glycyrrhiza glabra) – ingen lakrits. Lakritsroten har blålila blomster och blir mellan en till två meter hög. Den frodas främst vid Medelhavet och i länderna i Centralasien.

 

Lakritsrotens jordstam

Lakritz Süssholz

De tätt förgrenade, fingertjocka rötterna, vars utlöpare kan bli upp till åtta meter långa, skördas under senhösten. Ur rötterna utvinner man genom ett komplicerat förfarande en svart, tjockflytande massa – utgångsprodukten för lakritsartiklar.

Ytterligare ingredienser

Beroende på vilken produkt som ska tillverkas blandas rålakritsen med ingredienser som socker, glykossirap, vetemjöl, modifierad stärkelse eller gelatin, koksalt och diverse aromer.

 

Konsistensen och formbarheten på lakrits regleras genom mängden stärkelse eller gelégörande ämnen. Beroende på sammansättningen av alla ovannämnda ingredienser uppstår de olika HARIBO-lakritsvarorna.

Lakritskonfekt

Lakritz Konfekt

För att tillverka lakritskonfekt kombineras presslakrits med sockerpasta i olika smakriktningar. På detta sätt tillverkar man till exempel tärningar av olika lager, som bland annat den populära kombinationen mellan lakrits och kokos som hör till HARIBO:s riktiga klassiker.

Dragerad lakrits

Lakritz dragiert

Våra dragerade lakritsprodukter består av en lakritskärna med ett sockeröverdrag. Särskilt populära är produkterna STAFETTEN, SALI-KRITZ och VIOLA.

Saltlakrits

Lakritz Salz

Saltlakrits är en specialitet med en högre andel salmiak på upp till två procent. I regel är dessa produkter även kanderade som till exempel våra salta kringlor SALZBREZELN.

Steviasötad lakrits

Stevi-Lakritz Stücke

Produkten Stevi-Lakritz har inget tillsatt socker och innehåller 40 procent färre kalorier jämfört med vanlig lakrits! STEVI-LAKRITZ sötas med steviolglykosider (godkänt, kalorifattigt sötningsmedel från Stevia-plantan) och är särskilt kalorifattig och rik på kostfiber.

Sin behagliga, kryddiga smak får denna lakritsprodukt genom en kombination av lakritsrot, bergsörter och mild anisarom.

Tillverkning

Fruchtgummi Herstellung

Så hamnar Goldbären i påsen!

Läs mer om tillverkningen

Du använder en äldre webbläsare. Du måste uppdatera till en nyare webbläsare för att den här webbplatsen ska kunna visas korrekt.