Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Bamsestark reklam – HARIBO når rekordvärden

Enkla reklammeddelanden är ofta även de mest effektiva. En annan viktig faktor är att kunder utan större eftertanke ska förknippa respektive reklammeddelande med produkterna i fråga och med deras tillverkare. Med detta i bakhuvudet har väl inget annat företag varit mer framgångsrika än HARIBO. "HARIBO macht Kinder froh und Erwachsene ebenso" – 98 procent av alla konsumenter känner till HARIBO:s slogan! I enkätundersökningar där man får välja mellan olika godistillverkare angav 98,9 procent av konsumenterna att de känner till varumärket HARIBO. Även i enkätundersökningar där inga varumärken namngavs uppgav 87,3 procent av konsumenterna att de känner till varumärket HARIBO – det är rekordvärden.

Att HARIBO blivit så känt bland den bredare allmänheten har företaget inte minst sitt reklamsamarbete med den mycket populäre tyske tv-stjärnan Thomas Gottschalk att tacka – ett mycket framgångsrikt samarbete som bestått sedan 1991. Redan 2005 var det 14 år långa och stabila samarbetet världens längsta reklamsamarbete mellan ett företag och en offentlig personlighet – ett rekord som bekräftades officiellt genom att uppföras i Guiness rekordbok. Det är även ett bamsestarkt argument för att fortsätta detta framgångsrika partnerskap.

 

 

Du använder en äldre webbläsare. Du måste uppdatera till en nyare webbläsare för att den här webbplatsen ska kunna visas korrekt.