Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Vingummi – från skiss till färdig produkt

Varje HARIBO-produkt av vingummi börjar som en kreativ idé av en produktdesigner. Det innebär gammalt hederligt ritande. Varje nyhet i HARIBO:s produktsortiment ritas nämligen först för hand på papper i form av en skiss.

Dator och fräs

Fräse

Den handgjorda skissen skannas därefter på en dator och omvandlas till en tredimensionell, mycket exakt förlaga. Uppgifterna från förlagan överförs sedan till en avancerad fräs där den nya vingummimodellen fräses till en gipsform. Från denna prototyp skapas slutligen en återanvändbar form för produktionen, med vilken man kan ta fram ett obegränsat antal gipsmallar.

Puderlådor och gipsmallar

Puderkästen Gipsstempel

På ett transportband transporterar man nu plana lådor som är fyllda ända upp med ett jämt struket stärkelsepuder. I dessa lådor trycker man därefter in hundratals gipsmallar ovanifrån. Gipsmallarna lämnar kvar ett avtryck i form av en fördjupning i stärkelsepudret.

Negativformen transporteras vidare till nästa produktionsstation där fördjupningarna i snabb takt fylls med varm, flytande vingummimassa med hjälp av munstycken. Hundratals nya vingummiprodukter ser dagens ljus!

Det sista penseldraget

Das letzte "Make-up"

Efter en relativt lång torkprocess i torkrum får vingummiprodukterna slutligen ett överdrag av bi- och karnaubavax som ger en glänsande finish och motverkar klibbande.

 

Nu är vingummiprodukterna redo för automatisk vägning och paketering i en förpackningsmaskin så att de kan skickas ut till kunder över hela världen.

Extruderade produkter

Så kallade extruderade produkter utgör ett undantag i tillverkningsprocessen. De här vingummiprodukterna tillverkas under högt tryck och höga temperaturer i så kallade skruvpressar (extruders). Extruderade produkter säljs ofta i kanderad form.

Du använder en äldre webbläsare. Du måste uppdatera till en nyare webbläsare för att den här webbplatsen ska kunna visas korrekt.