Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Έχω μια ερώτηση...

Ίσως μπορούμε να απαντήσουμε αμέσως στην ερώτησή σας!

 

Εδώ έχουμε παραθέσει συγκεντρωμένες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Τι κρύβεται πίσω από το όνομα HARIBO;Τι κρύβεται πίσω από το όνομα HARIBO;

HARIBO αντιπροσωπεύει τις λέξεις "HAns RIegel BOnn". Ο Hans Riegel ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης γεννημένος στο Φρίντσχοφ (μια συνοικία της Βόννης) το 1898. Το 1920 καταχώρησε την εταιρία, που μόλις είχε ιδρύσει ως μονοπρόσωπη επιχείρηση, στο εμπορικό μητρώο της Βόννης-Κέσσενιχ με επωνυμία το αρκτικόλεξο (μεμονωμένα γράμματα από δύο ή περισσότερες λέξεις σχηματίζουν μια νέα λέξη).

Μπορεί κανείς να παραλάβει μόνο ένα είδος από την ποικιλία ζελινιών Χρυσά Αρκουδάκια HARIBO;

Goldbären in einer Geschmacksrichtung

Μόνο ένα είδος από την ποικιλία ζελινιών, δηλαδή επιλογή ενός μόνο χρώματος, μπορεί να παραλάβει κανείς μόνο σε σακουλάκια του 1 κιλού στα καταστήματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις μας (Βόννη, Ζόλινγκεν, Νόις, Μάινμπερνχαϊμ και Βίλκαου-Χάσλαου) και μέσω του διαδικτυακού μας καταστήματος (Online-Shop). Στο λεγόμενο Candy-Misch-Bar στα καταστήματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της HARIBO μπορεί κανείς να ξεδιαλέξει ο ίδιος τα δικά του Χρυσά Αρκουδάκια HARIBO και να επιλέξει επίσης μόνο ένα χρώμα.

Ωστόσο, στο εμπόριο τροφίμων δεν προσφέρονται Χρυσά Αρκουδάκια HARIBO ανά χρώμα και κατά συνέπεια ανά γεύση. Αυτό γιατί οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν συνειδητά την ανάμεικτη συσκευασία ζελινιών Χρυσά Αρκουδάκια. Η επιθυμία για συνδυασμούς ποικιλιών και γεύσεων βρίσκεται προφανώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Παρακαλούμε για κατανόηση από τους λάτρεις μόνο ενός συγκεκριμένου χρώματος ζελινιών Χρυσά Αρκουδάκια.

Μπορώ να παραλάβω επίσης μόνο ένα είδος από το μείγμα KONFEKT;

Τα διάσημα HARIBO KONFEKT είναι εδώ και πολύ καιρό καλτ όπως τα Χρυσά Αρκουδάκια. Όπως και με τα Χρυσά Αρκουδάκια ερωτόμαστε πού και πού, αν μπορεί κανείς να παραλάβει συσκευασία με ένα μόνο χρώμα KONFEKT.

Στις πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας τα είδη KONFEKT συσκευάζονται ως μείγματα. Για να ανταποκριθεί στη ζήτηση για συσκευασίες με ένα μόνο είδος, θα έπρεπε τα επιμέρους τεμάχια KONFEKT να ξεδιαλεχτούν εκ των υστέρων με το χέρι, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική (και δυστυχώς δυσανάλογη) παρεμβολή στη διαδικασία συσκευασίας. Επιπλέον, οι περισσότεροι φίλοι αγαπούν μόνο το πολύχρωμο μείγμα KONFEKT. Ζητούμε την κατανόησή σας αν δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε την περιστασιακή επιθυμία σας για μια μονόχρωμη επιλογή.

Από ποιό φυτό προέρχεται η γλυκόριζα;Από ποιό φυτό προέρχεται η γλυκόριζα;

FAQ Süssholz

Η γλυκόριζα προέρχεται από τις ρίζες του θάμνου γλυκόριζας (Glycyrrhiza glabra). Οι ρίζες πλένονται, αποφλοιώνονται, ξηραίνονται, στη συνέχεια τρίβονται και βράζονται με νερό. Το αποτέλεσμα είναι μια μαύρη, παχύρευστη μάζα η οποία εγχέεται σε μπλοκ πριν από την ψύξη. Τα μπλοκ γλυκόριζας συνθλίβονται επακόλουθα, για την περαιτέρω επεξεργασία τους από τη HARIBO, και τα προκύπτοντα κομμάτια διαλύονται σε ζεστό νερό και στη συνέχεια αραιώνονται έως ότου η ακατέργαστη γλυκόριζα να είναι κατάλληλη για την παραγωγή μεμονωμένων προϊόντων γλυκόριζας (πρέπει να περιέχεται τουλάχιστον τρία τοις εκατό εκχύλισμα γλυκόριζας).

Από πού προέρχεται η ζάχαρη που χρησιμοποιείται στην παρασκευή των προϊόντων HARIBO;

Η ζάχαρη, όπως την γνωρίζουμε σήμερα ως καθημερινό είδος διατροφής και όπως χρησιμοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή, παράγεται από ζαχαρότευτλα. Τα τεύτλα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα. Η βιομηχανική ζάχαρη άρχισε επίσης να χρησιμοποιείται σταδιακά σε μεγάλη κλίμακα από την αρχή του 20ου αιώνα. Από τα μέσα του 19ου αιώνα η ζάχαρη (ζαχαρότευτλων) έγινε τελικά ένα οικονομικά προσιτό και καθημερινό διατροφικό είδος για τις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Μέχρι τότε η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο εισαγόταν από την Ανατολή ή από τις υπερπόντιες χώρες, ήταν ωστόσο, από την αρχή της εισαγωγής της στην Ευρώπη (γύρω στις αρχές της χιλιετίας) ένα ακριβό είδος πολυτελείας που μόνο οι ευγενείς και οι εύποροι πολίτες μπορούσαν να την αγοράζουν ως καρύκευμα ή φάρμακο. Ακόμη και στα τέλη του Μεσαίωνα ένα κιλό ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο άξιζε όσο 100 κιλά σιτάρι.

Σε ποιά χρώματα και γεύσεις υπάρχουν τα Χρυσά Αρκουδάκια;

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της HARIBO;

Για την παραγωγή των προϊόντων HARIBO εφαρμόζονται εξαιρετικά υψηλά διεθνή πρότυπα υγιεινής και ποιότητας. Το λεγόμενο «Διεθνές Πρότυπο Τροφίμων» (IFS) χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας τροφίμων για τους καταναλωτές. Αυτό δυστυχώς σημαίνει, επίσης, ότι για την προστασία της συνολικής διαδικασίας παραγωγής και συσκευασίας δεν επιτρέπονται ομάδες επισκεπτών μέσα από τις αίθουσες των εργοστασίων. Ως εκ τούτου, ζητούμε κατανόηση από όλους τους φίλους της HARIBO για το ότι καταρχήν δεν μπορούμε να προσφέρουμε ξεναγήσεις στα εργοστάσια.

Δεν βρίσκετε καμία κατάλληλη απάντηση στην ερώτησή σας; Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας. Μετάβαση στη φόρμα επικοινωνίας.

Χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση προγράμματος περιήγησης. Αλλάξτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης τελευταίας έκδοσης, ώστε η ιστοσελίδα να προβληθεί σωστά.