Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Ik zou eigenlijk iets willen vragen...

Misschien kunnen wij uw vraag meteen beantwoorden!

 

Hier hebben wij voor u de antwoorden op de meest vaak gestelde vragen bijeengezet.

Wat gaat er schuil achter de naam HARIBO?

HARIBO staat voor HAns RIegel BOnn. Hans Riegel was de in 1898 in Friesdorf (een stadsdeel van Bonn) geboren bedrijfsoprichter. In het jaar 1920 liet hij zijn in Bonn-Kessenich zojuist in het leven geroepen eenmanszaak als acroniem (een uit de letters van twee of meer woorden samengesteld nieuw woord) in het handelsregister van de stad Bonn opnemen.

Kan men HARIBO-GOUDBEREN ook per soort kopen?

Goldbären in einer Geschmacksrichtung

GOUDBEREN op soort, dus op kleuren gesorteerd, krijgt men uitsluitend in een 1 kg-zak in onze fabriekswinkels (in Bonn, Solingen, Mainbernheim en Wilkau-Haßlau) alsmede via onze online-shop. Aan de zogenaamde snoepmix-bar van de HARIBO-fabriekswinkels kan men zijn GOUDBEREN, ook op kleur gesorteerd, zelf uitzoeken.

Op kleur en zodoende ook op smaak gescheiden gesorteerde GOUDBEREN worden in de levensmiddelenhandel echter niet aangeboden. De meeste consumenten hebben namelijk een heel bewuste voorkeur voor de bont gemengde GOUDBEREN-compositie. Het verlangen naar afwisseling en smaakcombinaties staat daarbij duidelijk op de voorgrond. Wij vragen de liefhebbers van alleen bepaalde GOUDBEREN-kleuren hiervoor om begrip.

Kan ik producten uit de KONFEKT-mix ook per soort kopen?

De beroemde HARIBO KONFEKT bezit net als de GOUDBEREN al heel lang een cultstatus. En net als bij de GOUDBEREN wordt ons keer op keer gevraagd, of men afzonderlijke snoepsoorten op kleur gesorteerd in een zakvulling kan kopen. In onze volautomatische productie- en vulprocessen worden de snoepsoorten echter reeds als mix gevuld. Om te voldoen aan het verlangen naar een zakvulling per soort, zouden de afzonderlijke snoepjes naderhand weer handmatig uitgesorteerd moeten worden, hetgeen een aanzienlijke (en helaas onevenredige) nadelige invloed op het totale vulproces tot gevolg zou hebben. Bovendien houden de meeste fans juist van de bonte KONFEKT-mix. Wij vragen daarom om uw begrip, als wij de opzichzelfstaande vraag naar een 1-kleurige sortering niet kunnen nakomen.

Uit welke plant wordt drop gewonnen?

FAQ Süssholz

Drop wordt verkregen uit de wortelstok van de zoethoutstruik (Glycyrrhiza glabra). De wortels worden gewassen, geschild, gedroogd, vervolgens geraspt en met water uitgekookt. Het resultaat is een zwarte, dikvloeibare massa, die voor het afkoelen in blokken gegoten wordt. Deze dropblokken worden voor de verdere bewerking bij HARIBO eerst in stukjes gesneden; de stukken die daarbij ontstaan, worden in warm water opgelost en daarna zolang verdund, totdat de ruwe drop geschikt is voor de productie van de afzonderlijke dropsoorten (die minstens 3% zoethoutextract moeten bevatten).

Waaruit wordt de suiker gewonnen,die wordt gebruikt bij de productie van de HARIBO-producten?

De suiker, zoals wij deze tegenwoordig als alledaags levensmiddel kennen en zoals deze ook in de industriële productie wordt toegepast, wordt uit suikerbieten vervaardigd. Dat bieten een hoog suikergehalte hebben, ontdekte men pas in het midden van de 18e eeuw. En de industriële suikerwinning op grote schaal kwam pas na de eeuwwisseling langzaam op gang. Vanaf het midden van de 19e eeuw werd bietsuiker tenslotte in toenemende mate voor brede lagen van de bevolking een betaalbaar levensmiddel. De tot op dat moment uit het Oosten resp. overzees geïmporteerde ruwe suiker was daarentegen sinds zijn introductie in Europa (rond de eerste eeuwwisseling) een duur luxeproduct, dat alleen de adel en rijke burgers zich konden permitteren als specerij of medicijn. In de late Middeleeuwen was een kilo ruwe suiker nog net zoveel waard als 100 kilo tarwe.

In welke kleuren en smaakrichtingen zijn de GOUDBEREN verkrijgbaar?

Biedt HARIBO fabrieksbezichtigingen aan?

Voor de productie van HARIBO-producten gelden extreem hoge en internationaal gestandaardiseerde hygiëne- en kwaliteitsstandaarden. Deze zogenaamde „International Food Standard“ (IFS) dient ertoe, een uiterst hoge mate aan levensmiddelveiligheid voor de consumenten te garanderen. Dat betekent helaas echter ook, dat ter bescherming van de gehele productie- en vulprocessen geen groepen bezoekers door de fabriekshallen rondgeleid mogen worden. Wij vragen daarom alle HARIBO-fans om begrip voor het feit dat wij in principe geen fabrieksbezichtigingen aanbieden.

U vindt geen passend antwoord op uw vraag? Onze consumentenservice staat altijd graag voor u klaar. Hier gaat u naar het contactformulier.

NIEUWSBRIEF

Newsletter

Altijd direct geïnformeerd met de kosteloze HARIBO nieuwsbrief!

meld je nu aan

U gebruikt een verouderde browser. Schakel over naar een actuele browser, zodat deze website correct kan worden weergegeven.