DE HARIBO SPEKKENFABRIEK

Hier komen onze heerlijke spekken vandaan

Het spekkenbedrijf Dulcia (Latijn voor “zacht, zoet’’) werd in 1950 te Deurne opgericht door Grégorius Nuyts. In 1962 verhuisde het bedrijf naar Kontich en namen zijn vier kinderen elk een afdeling voor hun rekening. Tien jaar later werd de volledige fabriek door een brand vernield, wat leidde tot de bouw van een nieuwe productie-eenheid met de modernste machines.

Om op de internationale spekkenmarkt meer slagkracht te krijgen, werd in 1996 Dulcia overgenomen door HARIBO, één van de meest geliefde merken in de zoetwarenbranche. In 2007 werd het merk Chamallows (afkomstig uit Frankrijk) onder het merk HARIBO Chamallows internationaal in de markt gelanceerd. HARIBO Chamallows is sindsdien het enige merk in de spekkenmarkt dat Europees bekend is.

Als marshmallowexpert binnen de HARIBO-groep, biedt HARIBO Chamallows vandaag een ruim assortiment spekproducten aan. Het merk onderscheidt zich steeds meer van andere spekfabrikanten door een enorme diversiteit aan producten in allerlei vormen en smaken. Producten worden omhuld met suiker, dextrose, kokosschilfers of chocolade, en verpakt in zakjes, of plastic emmertjes. HARIBO stelt alles in het werk om de kwaliteit van haar producten permanent bij te sturen. Inmiddels worden de producten verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd!

Het assortiment van HARIBO Chamallows is heel divers. Van traditionele spekken voorzien van vanille aroma, tot een wat meer premium spek omhuld met een heerlijke coating van echte Belgische chocolade. De producten van HARIBO Chamallows worden veel gekocht om mee te ‘koken’. Zo worden de HARIBO Chamallows Barbecue spekken vaak gebruikt als dessert bij een bbq, en zijn de HARIBO Chamallows Mini’s uitermate geschikt als decoratie op cupcakes of als topping op een beker warme chocolademelk. Mmmmh, een heerlijke zachte smaakbeleving!

Kids and Grown-ups love it so, the Happy World of Haribo