Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

1920 – Företaget grundas

Hans Riegel föds 1893 i stadsdelen Friesdorf i den tyska staden Bonn. Efter skolgången går han en lärlingsutbildning och blir karamellkokare. I fem år arbetar han sedan på företaget Kleutgen & Meier. Ytterligare stationer blir produktionsanläggningarna i Neuss och i Osnabrück.

 

Efter första världskriget blir Hans Riegel delägare i företaget Heinen i Bonn-Kessenich som därmed byter namn till Heinen & Riegel. Redan 1920 grundar Hans Riegel emellertid ett eget företag. På gatan Bergstraße i Kessenich, som på den tiden fortfarande var en förort till Bonn, köper Hans Riegel ett hus där han startar upp den första produktionsanläggningen. Startkapitalet består av en påse socker, en marmorplatta, en pall, en murad spis, en koppargryta och en vals.

 

Här, i ett litet kök på en bakgård, börjar det numera världskända företagets historia. Den 13 december 1920 registerar Hans Riegel företaget HARIBO, som är en akronym för HAns RIegel BOnn, i staden Bonns handelsregister. 1921 gifter sig Hans Riegel med sin fru Gertrud. Hon blir den första medarbetaren i det nystartade företaget.

TILLVERKNING

Fruchtgummi Herstellung

Så hamnar Goldbären i påsen!

Läs mer om tillverkningen

Du använder en äldre webbläsare. Du måste uppdatera till en nyare webbläsare för att den här webbplatsen ska kunna visas korrekt.