Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

HARIBO-Lakrids - ingredienser

Uden lakridsplanten (Glycyrrhiza glabra) findes der ingen lakrids. Stauden med de blålilla blomster når en højde på ca. 2 meter. Lakridsplanten findes hovedsageligt i middelhavsområdet og i de mellemasiatiske lande.

 

Lakridsplantens rodstok

Lakritz Süssholz

I det sene efterår høstes de vidt forgrenede, fingertykke rødder, hvis udløbere kan nå en længde på op til otte meter. Fra rødderne får man endelig, gennem en bekostelig proces, en sort og tyktflydende masse - basisproduktet for lakridsvarer.

Yderligere ingredienser

Afhængigt af produktet tilføjes rålakridsen ingredienser såsom sukker, glukosesirup, hvedemel, modificeret stivelse eller gelatine, køkkensalt og diverse aromastoffer.

Lakridsens konsistens og formbarhed styres via andelen af stivelse hhv. geleringsmiddel. Ud fra den pågældende sammensætning af alle disse ingredienser opstår således de forskellige HARIBO-lakridsvarer.

Drageret lakrids

Ved dragerede lakridsprodukter dækkes en lakridskerne af en kappe af sukker. Særligt LABRE LARVER og LAKRIDSÆG er meget populære.

Saltlakrids

Lakritz Salz

Saltlakrids er en specialitet, som har en højere salmiakprocent på op til to procent. I reglen kandiseres disse produkter også, som for eksempel SALTKRINGER.

Fremstilling

Fruchtgummi Herstellung

Sådan kommer GULDBAMSERNE ned i posen!

mere om fremstillingen

Du anvender en forældet browser. Skift venligst til en aktuel browser, så denne hjemmeside kan vises korrekt.