Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Lakrids - ristet, kogt og hældt i form

Råstoffet for alle lakridsprodukter er rodstokken fra lakridsplanten (Glycyrrhiza glabra). De udgravede rødder vaskes, skrælles og tørres, og rives til sidst og koges med vand Resultatet er en sort, tyktflydende masse, som støbes i blokke før de bliver kolde. De gængse, stenhårde 5 kg rålakridsblokke leveres endelig til HARIBO i produktionen, til videre forarbejdning.

I HARIBOs "køkken"

I HARIBOs "køkken" bliver lakridsblokkene findelt og de opståede mindre stykker opløses i varmt vand. For den typiske smag i de forskellige lakridssorter skal der dog mindst være indeholdt tre procent lakridsrodsekstrakt. Afhængigt af produktet kan der endvidere tilføjes sukker, glukosesirup, hvedemel, modificeret stivelse eller gelatine, køkkensalt og diverse aromastoffer. Lakridsproduktets konsistens og formbarhed bestemmes ud fra tilsætningen af hhv. stivelse og geleringsmiddel.

Støbt og presset lakrids

Grundlæggende skelner man mellem støbt og presset lakrids (også kaldet blød lakrids): Ved støbt lakrids koges basisproduktet ind til en tyk sirup og - som ved vingummiprodukter - støbes derefter ved hjælp af støbeanlæg i kasser med negativforme af majsstivelse. Efter at massen er tørret, bliver lakridsdelene højglansbehandlet med bivoks og carnaubavoks.

Presset lakrids koges derimod og presses dernæst i form via ekstrudering, dvs. under høje temperaturer og højtryk gennem en dyse (f. eks. hjul).

Drageret lakrids

En lakridskerne dækkes af en kappe af sukker. Særligt LABRE LARVER og LAKRIDSÆG er meget populære.

Kombi-lakrids

Lakritz Vampire

Kombi-produkterne hører under den støbte lakridsgruppe. vingummi og lakrids støbes sammen i en form. Således opstår blandt andet de populære HARIBO VAMPYRER.

Saltlakrids

Lakritz Salz

En specialitet, som har en højere salmiakprocent på op til to procent. I reglen kandiseres disse produkter også, som for eksempel SALTKRINGER.

Du anvender en forældet browser. Skift venligst til en aktuel browser, så denne hjemmeside kan vises korrekt.