Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

Vingummi – fra håndtegningen til det færdige produkt

Bag påbegyndelsen af enhver HARIBO vingummi findes en kreativ idé fra en produktdesigner. Og det sker først og fremmest i hånden: Hver eneste nyhed i HARIBOs produktpalette bliver i første omgang tegnet i hånden som skitse på papir.

Computer og fræser

Fräse

Håndtegningen scannes efterfølgende ind i en computer og forvandles til en tredimensionel præcis modeltegning. Data fra denne modeltegning formidles herefter til en high-tech fræser, som bruges til at fræse den nye vingummiform i en gipsform. Ud fra den nu foreliggende prototype fremstilles til sidst en genanvendelig form til produktionen, som kan anvendes til at producere et vilkårligt antal gipsstempler.

Pulverkasser og gipsstempler

Puderkästen Gipsstempel

På et transportbånd tilføres nu flade kasser, der er fyldt til randen med fint og glatstrøget stivelsespulver. Kasserne med formpulver trykkes efterfølgende ind fra oven af hundredvis af disse stempler. Aftrykkene bliver tilbage i stivelsespulveret som fordybninger.

Negativformen kører langs transportbåndet til næste produktionsstation, hvor den opvarmede, flydende vingummimikstur hældes ud af dyser og ned i negativfomen på brøkdele af et sekund. Og snart har flere hundrede nye vingummier set dagens lys!

Den sidste "make-up"

Das letzte "Make-up"

Efter en relativt lang tørringsproces i tørrerum får vingummierne afslutningsvis endnu et overtræk af bivoks og carnaubavoks, som giver dem et skinnende udseende og forhindrer at de klæber fast til hinanden.

Nu er vingummierne klar til vejning og pakning i pose i en pakkemaskine, før de efterfølgende sendes til kunder i hele verden.

Ekstruderingsprodukter

En undtagelse til dette er såkaldte ekstruderingsprodukter. Disse vingummiprodukter fremstilles under højtryk og høje temperaturer i såkaldte foræltere (ekstrudingsmaskiner) Ekstruderingsprodukter tilbydes ofte i kandiseret form.

Du anvender en forældet browser. Skift venligst til en aktuel browser, så denne hjemmeside kan vises korrekt.