Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

FAQ om HARIBO Lakrids A/S og vores produkter

Måske kan vi svare på dit spørgsmål med det samme!

Her har vi samlet svarene på de hyppigst stillede spørgsmål.

 

Er der præcis det samme i mixposer af den samme slags?

Nej, der vil aldrig være to helt ens. Når vi for eksempel blander Matador Mix, er forholdene altid de samme. Men når pakkemaskinen fordeler de enkelte slikstykker i emballagerne og vejer af, er det tilfældigt, hvordan de enkelte stykker fordeler sig.

Findes der sukkerfrie HARIBO-produkter?

Fra hvilken plante udvinder man lakrids?

Lakrids udvindes fra rodstokken af lakridsplanten (Glycyrrhiza glabra). Rødderne vaskes, skrælles og tørres, og rives til sidst og koges med vand Resultatet er en sort, tyktflydende masse, som støbes i blokke før de bliver kolde. Disse lakridsblokke findeles herefter for den videre forarbejdning hos HARIBO, og de små stykker som opstår herfra opløses i varmt vand og fortyndes derefter indtil den rå lakrids er egnet til fremstilling af de enkelte lakridssorter, (der skal være et indhold af lakridsekstrakt på mindst tre procent).

Hvad gemmer sig bag navnet HARIBO?

HARIBO er et akronym for HAns RIegel BOnn. Hans Riegel blev født i 1898 i Friesdorf (en bydel i Bonn) og var virksomhedens grundlægger. I 1920 lod han sin nyetablerede enmandsvirksomhed i Bonn-Kessenich registrere som akronym (et nyt ord som består af to eller flere sammensatte ord), i handelsregistret i Bonn.

Hvilken slags gelatine bruger HARIBO?

HARIBO anvender gelatine udvundet af svinehud. Se listen med de HARIBO-produkter, som indeholder gelatine.

Hvorfra udvindes sukkeret, der finder anvendelse i fremstillingen af HARIBO-produkter?

Det sukker, som vi i dag kender som et dagligdags levnedsmiddel, og som også anvendes i industriproduktion, fremstilles af sukkerroer. At roer har et højt sukkerindhold, opdagede man først i midten af det 18. århundrede. Industriel sukkerudvinding i stor stil tog først langsomt fart ved århundredeskiftet. Først fra midten af det 19. århundrede blev roesukker i stigende grad et overkommeligt levnedsmiddel for den bredere befolkning.
Det roesukker, der indtil da blev importeret fra Østen eller fra andre oversøiske lande, var derimod efter sin indførsel i Europa (ved det første årtusindeskifte) en dyr luksusvare, som udelukkende kunne betales af adelen eller rige borgere til brug som krydderi eller medikament. Endnu i Middelalderen var et kilo rørsukker lige så meget værd som 100 kilo hvede.

Kan jeg købe produkter direkte hos HARIBO?

Nej, vi henviser dig til supermarkeder, kiosker mm. over hele landet.

Kan jeg være med i et testpanel?

HARIBO bruger i dag sit eget interne testpanel.

Tilbyder HARIBO fabriksrundvisninger?

Ved fremstillingen af HARIBO-produkter gælder ekstremt høje og internationalt standardiserede hygiejne- og kvalitetsstandarder. Denne såkaldte „International Food Standard“ (IFS) har til formål at sikre en maksimal levnedsmiddelsikkerhed for forbrugerne. Det betyder desværre også, at for at beskytte hele produktions- og påfyldningsprocessen, må ingen grupper af besøgende blive ført gennem fabrikshallerne. Vi beder derfor alle HARIBO-fans om forståelse for, at vi af princip ikke tilbyder fabriksrundvisninger.

Finder du ikke et passende svar på dit spørgsmål? Vores forbrugerservice står til enhver tid gerne til din rådighed. Her kommer man til kontaktformularen.

Du anvender en forældet browser. Skift venligst til en aktuel browser, så denne hjemmeside kan vises korrekt.