Diese Seiten sind für das Querformat optimiert. Bitte drehen!

30'erne – TEDDYBAMSEN og et genialt reklameslogan

I 1930 beskæftiger HARIBO allerede 160 medarbejdere. En i mellemtiden landsdækkende etableret salgsorganisation med sælgere forsyner nu hele Tyskland med HARIBO-produkter.

I 30'erne dukker endnu en slægtning til DANSEBAMSERNE op i HARIBOs produktpalette. TEDDYBAMSEN. Den var mindre og rundere og forestillede en spiselig version af det elskede tøjdyr. TEDDYBAMSERNE er opkaldt efter den 26. præsident for de Forenede Stater (1901–1909), Theodore Roosevelt (1858–1919), som var en lidenskabelig jæger og havde en særlig forkærlighed for bjørne. Ved officielle lejligheder fik han derfor ofte tøjbamser som gave, som meget hurtigt ganske enkelt blev kaldt for Teddybamser, efter den forkortede form af hans fornavn.

Firmaet HARIBO begår endnu en genistreg, da det i midten af 30'erne indfører reklamesloganet "HARIBO macht Kinder froh (HARIBO gør børn glade)", som er lige så enkelt, som det er mindeværdigt. I 1930–1933 færdiggøres hovedbygningen til det nutidige fabriksanlæg i Bonn. Umiddelbart før 2. verdenskrig hviler virksomheden på en solid middelstandsbase med ca. 400 medarbejdere.

FREMSTILLING

Fruchtgummi Herstellung

Sådan kommer Guldbamserne ned i posen!

mere om fremstillingen

Du anvender en forældet browser. Skift venligst til en aktuel browser, så denne hjemmeside kan vises korrekt.